Pritisk na takšni ravni je vedno prisoten, saj Tina Maze vsakič stremi k zmagi. Hočeš ali nočeš razmišljaš o skupni razvrstitvi, ne glede na to, ali si zadaj ali spredaj. To se lepo vidi pri Marii Höfl Riesch, ki ni več tako sproščena kot na prejšnjih tekmah. To vedno nekdo izkoristi. Anna Fenninger trenutno odlično funkcionira in je zato tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Bo pa zanimivo videti, kako se bo zdaj znašla na naslednji tekmi, ko bo morala vodstvo braniti.

Svetovni pokal še zdaleč ni odločen in do konca sezone se lahko stvari še močno premešajo. Dokler je matematično možno, nikakor ne smemo odpisati iz boja za zmago tudi Tine Maze. O njej je brezpredmetno debatirati, saj je sposobna vseh preostalih pet tekem dobiti. Na najvišji ravni alpskega smučanja je mogoče prav vse. Slabši nastop v četrtkovem drugem teku in včerajšnji odstop posledic na njeni psihološki pripravljenosti ne bi smela pustiti. Gre za šampionko, ki ima že ogromno uspehov. Razlika v točkah je že precejšnja, zato štejejo predvsem zmage. Tega se dobro zaveda, zato je lahko vse skupaj bolj prednost kot breme, saj zdaj nima več česa izgubiti in se lahko borbeno ter brez pritiska loti vseh preostalih preizkušenj.

Omeniti je treba še lep uspeh Katarine Lavtar. Uspel ji je izredno dober nastop na drugi progi. Videti je bila živahno in tehnično odlično. Malo mi je žal, da se sezona v svetovnem pokalu bliža h koncu, saj bi lahko pokazala, da je sposobna še boljših rezultatov. Pokazala je tehnično dovršeno tekmovalno vožnjo. Tako ji ostaja motiv za prihodnjo sezono, v kateri sem prepričan, da ne bo zgolj redno osvajala točke, temveč se bo borila tudi za visoka mesta.

Mitja Dragšič je nekdanji slovenski alpski smučar.