Potem ko se je še po prvi vožnji četrtkovega veleslaloma v Areju zdelo, da je Tina Maze na zmagovitem konju, je šlo v nadaljevanju tekmovanja na Švedskem vse narobe. Najprej je s prvega nazadovanje na peto mesto, včeraj pa odstopila na drugi progi, ki jo je postavil prav trener dvakratne olimpijske prvakinje Mauro Pini. Tako je bila najboljša Slovenka Katarina Lavtar, ki se je izkazala predvsem s predstavo na drugi progi. Na koncu je zasedla 13. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri. V finalu je pridobila deset mest in imela osmi čas. »Zelo sem vesela trinajstega mesta, saj ga po prvi vožnji nisem pričakovala. Že na prvi progi sem zelo dobro smučala, na smučeh sem se dobro počutila, na drugi pa je vožnja še posebno uspela. Super trenutek je bil, ko sem ob koncu drugega nastopa v cilju videla številko ena,« je povedala Katarina Lavtar, ki jo je pohvalil trener Denis Šteharnik: »Katarina je že večkrat pokazala dobre vožnje. Tudi na olimpijskih igrah je imela v zgornjem delu proge šesti, v spodnjem pa celo drugi čas. Torej je lahko zelo hitra na določenih odsekih. Smuča toplo, hladno, tokrat pa ji je uspela konstantna vožnja.« Tina Robnik (36.) in Ilka Štuhec (46.) se nista uvrstili na drugo progo.

Čeprav ima Mazejeva še vedno možnosti tudi za skupno zmago v svetovnem pokalu, so te zdaj majhne. Še posebno zato, ker je Anna Fenninger v izjemi formi. Zmagala je tudi včeraj. Tokrat je bila najhitrejša že na prvi progi, na drugi, na kateri je Mazejeva neuspešno napadala s tretjega mesta (napako je naredila že v zgornjem delu proge), pa je vodstvo z lahkoto ubranila. Maria Höfl-Riesch je bila spet v ozadju (deseto mesto), četrta, ki se bori za kolajne v skupnem seštevku svetovnega pokala, Lara Gut pa je odstopila že na prvi progi. Fenningerjeva je prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Ima sedem točk prednosti pred Höfl-Rieschevo in 292 pred Mazejevo, ki je v skupnem seštevku na četrtem mestu, a tretjeuvrščena Tina Weirather ne nastopa več zaradi poškodbe. Danes bo v Areju še slalom. Fenningerjeva bi vodstvo utegnila izgubiti, kajti v tej disciplini ne nastopa.

Tekma v Areju se je začela z nekajminutno zamudo. Vreme namreč ni bilo najboljše. Ker proga v zgornjem delu ni bila dovolj dobro utrjena, so jo skrajšali. Tako je bila za več kot deset sekund krajša kot v četrtek. Tekmovalke je motil tudi veter. Razmere pa niso ovirale Fenningerjeve. Štiriindvajsetletna Avstrijka v zaključku sezone spominja na Tino Maze iz lanske. Če upoštevamo tudi olimpijske igre, je na zadnjih petih tekmah stala na odru za zmagovalke, po vrnitvi iz Sočija pa ni bila slabša kot druga. Tako suvereno v tej sezoni ni delovala še nobena smučarka, zato bo Fenningerjeva pred finalom v Lenzerheideju, ki se s smukom začne v sredo, prva kandidatka za osvojitev velikega kristalnega globusa, ne glede na to, kako se bo razpletel današnji slalom (prvi tek ob 10.30, drugi ob 13.30). Po včerajšnji zmagi je Avstrijka sijala od sreče. »To je neverjetno! Presrečna sem, ker sem zmagala dvakrat zapored. Na drugi progi sem se morala zelo boriti,« je dejala Anna Fenninger, čeprav v resnici njena zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena. Z odstopom sta ji pri tem pomagali Mazejeva in Anemone Marmottan (druga po prvi vožnji). Drugega mesta se je veselila Viktoria Rebensburg, tretjega pa Jessica Lindell Vikarby, ki je obdržala vodstvo v veleslalomskem seštevku, a se ji je Fenningerjeva pred zadnjo tekmo približala na štirinajst točk zaostanka.