Moški iz prve, ženske pa iz druge vrste (Piano)

Med 97 člani Slovenske akademije znanosti in umetnosti je pet žensk. V vladi Alenke Bratušek sedita dve ministrici, v 211 občinah pa najdemo deset županj. Plače žensk so bile leta 2012 v povprečju 84 evrov nižje od moških, ta razlika pa se od leta 2009 povečuje. To so nekateri podatki, ki odražajo razumevanje enakopravnosti spolov po slovensko.

Durs nad ključna akterja TEŠ 6 (Piano)

Durs je vpisal plombo na hiši nekdanjega direktorja TEŠ Uroša Rotnika, preiskoval pa naj bi tudi posle podjetij v solastništvu lobista Petra Kotarja.

Če bi imel večjo vlogo, bi se Pahor morda odločil drugače (Piano)

Predsednik republike je prepričan, da je med možnostmi, ki jih je imel, izbral člane senata KPK, ki bodo najbolje opravljali zaupane dolžnosti. V SDS imenovanje Darka Stareta ocenjujejo kot slabo popotnico za delo celotnega vodstva KPK.

Cimos insolventen, a naj bi ga rešili (Piano)

Bankirji s sanacijo koprskega Cimosa ne bodo mogli več odlašati v nedogled, saj je družba od včeraj dolgoročno plačilno nesposobna.

Karner od oškodovanca do osumljenca (Piano)

Tako policisti kot zavarovalničarji so opazili nenavaden vzorec in okoliščine vlomov pri očetu preprodajalca steroidov. Avguštin Karner zanika goljufijo in zatrjuje, da so ga med spanjem najverjetneje omamili.

Neumorna antilopa, 22 smrtonosnih strelov in račun za ježevčevo gostijo

Risa, ki je pred mesecem dni katastrofalne posledice žledoloma izkoristila sebi v prid in pobegnila na prostost, ni prva živalska begunka, je pa – ob indijskem ježevcu – najuspešnejša.