Ne zahtevajo namreč le preostanka januarskih plač, temveč tudi jasno sliko poslovanja družbe v prihodnje in zagotovitev sredstev za odpravnine ter premije za prezaposlitev oziroma samozaposlitev presežnim delavcem.

Kot je pojasnil Jelen, se z resornim ministrstvom dogovarjajo o prenosu treh milijonov evrov na račun zemljišč RTH, ki jih je država v preteklosti neupravičeno prenesla na sklad kmetijskih zemljišč in gozdov. Ta sredstva naj bi prejeli do 15. aprila in jih porabili za delno vračilo kreditov, poleg tega pa bodo poskušali čim prej najti tudi soglasje z bankami za odprodajo premoženja, najprej za Spektrova stanovanja. Jelen je optimističen, da bi s tega naslova že lahko zagotovili marčevske plače. Zanje sicer na mesec porabijo 570.000 evrov, preostalih fiksnih stroškov pa imajo okoli 250.000 evrov, je pojasnil Jelen.

Sicer pa je državni zbor včeraj sklenil, da bodo poslanci po skrajšanem postopku obravnavali predlog novele zakona o postopnem zapiranju RTH in razvojnem prestrukturiranju regije. Zapiralna dela v rudniku se bodo tako podaljšala do leta 2018.