"Vsako leto pridem v Kranjsko Goro z boljšo formo in boljšimi rezultati in vsako leto so apetiti večji. Poskusil se bom osredotočiti samo na svojo vožnjo in ne na rezultat. Če bom odpeljal tako, kot znam, in če bom dovolj zbran, bo prišel tudi rezultat. V primeru dobre vožnje me ob prihodu v cilj sploh ne bo skrbelo, kakšen bo rezultat. O rezultatskih ciljih sicer ne bi govoril, imam pa želje, da pridem v drugo vožnjo in potem v finalu napadam tako, kot znam. Pritiski bi bili manjši, če bi bil v naši ekipi še kakšen boljši od mene in bi se boril za najvišja mesta. Takrat se od mene ne bi toliko pričakovalo in bi bil nekoliko v zatišju, a sam skušam vse te stvari odmisliti in se skoncentrirati samo nase," je dejal Kranjec, ki je decembra lani s 23. mestom na veleslalomu v Alta Badii osvojil svoje krstne točke v svetovnem pokalu ter edine točke slovenske moške veleslalomske ekipe v tej sezoni.

Isti dosežek, 23. mesto, je nato ponovil tudi na olimpijskem veleslalomu v Sočiju. V Kranjski Gori je doslej startal petkrat, na dveh slalomih in treh veleslalomih, prvič 5. marca 2011, a se doslej še ni uvrstil v drugo vožnjo. Tokrat vsaj v veleslalomu pričakuje drugačno zgodbo, saj bo napadal s precej nižjo startno številko: "Startna številka je precej boljša in ne glede na to, kakšne bodo razmere, bo startna številka dopuščala dober rezultat, preboj med 30 najboljših. Gre za veliko prednost in sem vesel, da sem dobro nastopal na evropskem pokalu in si s tem izboljšal startno številko. En cilj je bil s tem izpolnjen, zdaj pa je na vrsti drugi cilj, svetovni pokal, kjer bo treba tudi začeti dosegati dobre rezultate. Upam, da že jutri."

Svojih favoritov na tekmi nima, a če bi izbiral, bi prednost dal veleslalomskemu olimpijskemu prvaku: "Seveda, da spremljam druge, a se nikoli ne obremenjujem s tem, kdo bo zmagal. Imam svoje favorite, Ted Ligety je zagotovo med njimi, če pokaže svojo najboljšo vožnjo, je lahko najboljši. Če bi že moral na koga staviti, bi stavil nanj."

Kranjec je vesel, da so člani slovenske ekipe pred odhodom na olimpijske igre trenirali z Norvežani na čelu z izjemnim mladeničem, komaj 19-letnim Henrikom Kristoffersenom, mladinskim svetovnim prvakom v slalomu in veleslalomu, ki blesti tudi v članski konkurenci: "Norvežani so zelo močni, poznamo se med sabo, Kristoffersen ima za sabo neverjetno sezono, je zelo odskočil. Vsako leto neverjetno napreduje. Pred olimpijskimi igrami smo trenirali skupaj z Norvežani, kar je velik plus, da lahko treniraš s tako kakovostnimi tekmovalci. Upam, da se bomo v Kranjski Gori udarili za najvišja mesta. Načeloma imajo zelo podoben sistem treninga, kolikor pa spremljam Kristoffersena, pa lahko ugotovim, da zelo veliko trenira, je res velik garač in ga zelo občudujem."

Na vprašanje, kakšen odnos ima z vitranško strmino, Kranjec odgovarja. "Ta proga je vsaj zame ena izmed najtežjih, imam spoštovanje do nje, a ko si na startu, ne smeš več razmišljati, ampak samo napadati na polno, ne glede na to, kakšna je proga. Proga je težka, ampak meni to ustreza. Podobno kot v Alta Badii, kjer sem dosegel dober rezultat. Vitranška strmina mi je zelo všeč, moraš biti tehnično in fizično zelo dobro pripravljen, da se boriš za visoka mesta," je sklenil Kranjec.