"V prvi seriji sem hotel še nekaj dodati tistemu trening-skoku, a sem naredil napako, tako da ni bil takšen, kot bi si želel. A vseeno, na koncu se je vse lepo 'poklopilo', tako da sem zelo zadovoljen," je današnje nastope za STA ocenil Damjan, ki je v finalni seriji po dobrem nastopu pridobil kar deset mest.

A kljub temu pravi, da so bile tudi pri finalnem skoku še rezerve: "Vedno so še rezerve. To je težko oceniti, saj ti tisti popolni skoki redkokdaj uspejo; morda je takšnih deset v celotni karieri, tako da rezerve so skorajda vedno še. Vsakič se poskusiš čim bolj približati tistemu najboljšemu skoku. A finalni skok ni bil slab, to pa res ne," je v smehu sklenil Damjan.

Janus: Borili se bomo do konca, a ni več veliko priložnosti

V skupnem seštevku svetovnega pokala je še naprej v vodstvu Poljak Kamil Stoch (1260 točk), ki je bil danes deveti, medtem ko Peter Prevc, ki je danes prvič to zimo ostal brez finala na 45. mestu, tri tekme pred koncem sezone zdaj za njim zaostaja 132 točk. Poleg Prevca sta brez finala danes v slovenskem taboru ostala še Nejc Dežman na 33. in Tomaž Naglič na 37. mestu.

"Resda je bila prva serija malo vetrovna, razmere so se spreminjale, vendar škoda za Petra, ki je naredil grobo napako na odskočnem mostu, ki ga je stala uvrstitve v finale. Bi pa čestital Jerneju za vrhunsko uvrstitev, pa tudi Jaka je po dolgem času spet prišel do točk," je današnje nastope svojih varovancev za STA ocenil glavni trener slovenske vrste Goran Janus, ki bo z ekipo že danes poletel proti Oslu.

"Četudi Stoch danes res ni veliko pridobil v primerjavi s Petrom, pa je bolj problem v tem, ker ni več veliko tekem pred nami. A borili se bomo do konca," je dejal Janus.

Bardal končal norveško sušo

Bardal pa je končal desetletno norveško sušo brez zmage na domačih tleh in se veselil sedme zmage v karieri. Drugi je bil Kofler, ki se je prvič po decembru 2012 spet prebil na zmagovalni oder, tretji pa japonski veteran Kasai. "Z zmago na domačem 'hribu' so se mi uresničile sanje, morda največje v karieri. Hvala fantastičnemu občinstvu, ki me je prišlo spodbujat kljub deževnemu vremenu. Vedel sem, da se lahko z dvema dobrima skokoma borim za stopničke in vesel sem, da mi je uspelo," je po zmagi dejal 31-letni Bardal, ki je bil presrečen nad uspehom v domačem mestu.

Zadnja tekma finsko-norveške nordijske turneje bo v nedeljo v Oslu na slovitem Holmenkollnu, nato pa skakalce pred velikim finalom v Planici prihodnji teden čaka še svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu.