PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda-Krka/+6,5/
1
Za nogometne napovedi z moje strani se lahko za nekaj časa kar pod nosom obrišete. Reprezentančni odmor je ponudil "fiasko", tako da se bom raje držal drugih športov, kar se je v preteklosti že večkrat pokazalo kot pametna odločitev. Najprej predlagam stavo na Zvezdo z najmanjšim ponujenim hendikepom, čeprav se mi močno zdi, da bo razlika na koncu v dvoštevilskih okvirih. Krka ima dovolj dolgo klop, ki pa žal ni dorasla večini igralskega kadra Beograjčanov. Edini na ravni domačih je bržkone Murić, ki pa sam vsega pač ne more postoriti. Napovedujem +15 za rdeče-bele.

Tenis - ATP - Indian Wells

Anderson K.-Hewitt L.
1
Hewitt se je v kalifornijski puščavi vedno dobro znašel, toda letos dvomim, da lahko tu pride dlje od 2. kroga. Že predvčerajšnjim se je proti rojaku Ebdnu kar močno namučil, tule pa ga čaka finalist Acapulca, ki mu je vsaj ob trenutni formi zelo težko odvzeti servis. Južnoafričan igra zelo agresivno in v izmenjavah ne čaka, temveč takoj preide v napad z močnim in natančnim forehand udarcem. V redu bo, za kakšen kombo material.

Tenis - ATP - Indian Wells

Querrey S.-Seppi A.
1
Za Sama so praktično vsi turnirji v Kaliforniji domači, saj prihaja s kraja Thousand Oaks v bližini Los Angelesa. Skaldni s tem so tudi njegovi rezultati v tem koncu in tako je v prvem krogu brez nekih posebnih težav opravil z rojakom Kuznetsovim. Danes ima nasproti Italijana Seppija, ki pa letos ne blesti. No, vsaj ne tako, kot smo ga že bili vajeni. Preveč nevsiljenih napak, površno izvedeni udarci, slabo delo nog. Mislim, da bo Querrey za južnega Tirolca prevelik zalogaj.

Tenis - WTA - Indian Wells

Giorgi C.-Cirstea S.
1
Camili Giorgi je imela še pred nekaj tedni velike težave z odplačevanjem vseh stroškov igranja na turneji, sedaj pa se ji počasi že nasmiha elitna petdeseterica. S tako igro, kot jo je prikazala v noči iz četrtka na petek proti Petkovicevi, se ji za tak dosežek ni potrebno bati. Mislim, da je Cirstea zanjo dober "match-up", saj Romunka kaj hitro zapade v minute krize, če je nasprotnica dovolj persistentna in ji po terenu polovi vse mogoče in nemogoče udarce. Tenisačici sta se do sedaj srečali enkrat, lani v Wimbledonu je po dveh podaljšanih igrah slavila Giorgijeva.

Smučanje - Are - Slalom (Ž)

Maze T.-Zettel K.
1
V četrtek smo bili lahko priča, da sneg v Areju Tini ustreza, žal pa se je dvakratna olimpijska zmagovalka na drugo progo podala preveč previdno. Kolikor jo poznamo, bo sedaj na slalomu "grizla" količke in se spet zavihtela na zmagovalne stopničke, kamor po formi s konca sezone realno tudi spada. Ob njeja pa po moji oceni še Shiffrinova in Hansdotterjeva.