Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Nice
1

Marseille je v zadnjem času v kar dobri formi, a v nedeljo je vendarle moral sprejeti nov poraz. A lahko rečemo pričakovanega, saj je klonil na gostovanju pri PSG. Časa za objokovanje poraza ni bilo, saj se mu proti skromni Nici na Velodromu že danes ponuja lepa priložnost za nove tri točke, ki bi Marseille vrnile v boj za tretje mesto in evropske pokale.

Nogomet - Italija - 2.liga

Empoli - Avellino
1, 0

Empoli je na dobri poti, da se vrne v Serie A, a do tam je še daleč. Trenutno z le petimi porazi zaseda drugo mesto, a do konca sezone je še 15 krogov, zato ni časa za popuščanje ali spodrsljaje. Tekma proti močnemu tekmecu Avellinu, ki se prav tako bori za najvišja mesta, bo zato kot finale, ki ga Empoli nikakor ne sme izgubiti. Zaradi prednosti domačega igrišča in dobrih predstav skozi vso sezono bo vsaj točka ostala Empoliju.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Koln FC - Cottbus
1

Dvoboj prve in zadnje ekipe v drugi nemški ligi se lahko konča le z enim razpletom, saj so kozlički premočni, da bi zapravili točke proti tako šibkemu nasprotniku, kot je letos Cottbus, ki je izgubil skoraj dve tretjini tekem v prvenstvu. Za opozorilo domačim, da je treba tekmeca vseeno spoštovati in jemati resno, pa bo služil rezultat iz prejšnjega kroga, ko se je pri Cottbusu opekel Kaiserslautern in s tem porazom morda celo zapravil možnost za vrnitev med prvoligaše.

Košarka - Evroliga

Unicaja - Efes Pilsen
1

Unicaja bije hud boj za eno od prvih štirih mest v skupini, ki vodijo v končnico evrolige, zato danes za Špance šteje le zmaga proti bolj ali manj odpisanemu Efesu, ki je doslej v top16 zmagal le dvakrat. Unicaja je v zadnjem času v dobri formi, saj je klonila le v gosteh proti Milanu ter v domačem prvenstvu nazadnje doma proti Barceloni. Takrat se je poškodoval letos odlični Zoran Dragić, ki zaradi zvitega gležnja ni igral večino tekme, danes pa naj bi bil nared za boj s Turki. To bo gotovo dalo krila domačim, da pridejo do pete zmage in se utrdijo med prvo četverico v skupini.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Salzburg - Dornbirn
1

Rdeči biki so v končnico zakorakali s prvega mesta, kar jim je omogočilo, da so si izbrali nasprotnika v prvem krogu. Pričakovano so Salzbružani izbrali neprepričljivi Dornbirn, ki je že s prebojem v izločilne boje presegel realne cilje. Vse razen prepričljive zmage Salzburga bi bilo veliko presenečenje.