Nastopili sta še dve Slovenki, ki pa sta ostali brez točk. Andreja Mali je bila 69. (+3:36,0/4), Anja Eržen pa 76. (+4:03,9/3).

Za Gregorinovo podobno kot za Faka usodno streljanje v stoje

Gregorinova je odločno začela in bila po zadetih petih strelih v leže v boju z najboljšimi, na drugem streljanju pa je podobno kot pred njo na moški tekmi Jakov Fak grešila. Nepokriti sta ostali osma in deseta tarča, časovne izgube pa še vedno rahlo obolela tekmovalka ni uspela nadomestiti v progi. "Predolgo je čakala," je takoj po strelskem nastopu povedal trener Tomaš Kos, to pa je v cilju potrdila tudi tekmovalka.

"Uvrstitev okrog 15. mesta je zelo dobra. Škoda je za zadnji zgrešen strel. Strel je bil sprožen prepočasi, predolgo sem čakala in strel je šel mimo. To moram na naslednji tekmi popraviti. Upam, da bom tam kakšno mesto izboljšala," je v cilju povedala Gregorinova, ki je pomembne nasvete na težki progi dobila tudi iz slovenskega moškega tabora. Tudi Gregorinova je bila navdušena nad publiko: "To je domača tekma, kjer vsak želi pokazati, kaj zna. Jaz še nisem pokazala vsega, a čakata me še dve tekmi. Vsekakor v soboto želim pridobiti kakšno mesto."

Malijeva in Erženova na Pokljuki ne bosta več nastopili

Za preostali Slovenki je zaradi slabših današnjih uvrstitev nastopov na Pokljuki konec. Malijeva je priznala, da je bila zaradi nenastopanja na olimpijskih igrah v Sočiju malo izven tekmovalnega ritma. "Prejšnji teden sem simulirala tekmo in škoda, da nisem danes v taki formi," je potarnala Malijeva, boljšo uvrstitev pa je izgubila na prvem streljanju, ko je zgrešila trikrat. "Veter se je obračal, obrnil se je tudi pri korekciji merilne naprave na puški in grešila sem. Razmere so bile res težke," je še dejala izkušena slovenska tekmovalka. Erženova je nastopila bolna in poškodovana, zato višje sploh ni mogla: "A želja je bila tako velika, da nastopim pred domačimi gledalci."

Je Gregorinovo izbira prve startne skupine stala visoke uvrstitve?

"Andreja Mali je bila mesec dni doma, kar se pozna, a preveč je zgrešila leže in tekme je bilo takrat praktično konec, a treba bo vse skupaj natančno analizirati. Malo me jezi le, ker Teja ni nastopila v zadnji skupini. Teja si je želela prvo skupino, ko je malo lažje streljati, a sneg je bil bistveno hitrejši in z enim zgrešenim strelom bi se lahko uvrstila med peterico," pa je o tekmi povedal trener Uroš Velepec. Slednji je bil zelo navdušen nad številnimi gledalci: "Vesel sem, da so navijači spoznali biatlon kot zanimiv šport. Krasno."

Senzaciji na prvih dveh mestih

Veliko presenečenje je bila zmagovalka današnje tekme 23-letna Avstrijka Katharina Innerhofer. Slednja je bila doslej najboljša 22. na tekmi januarja letos v nemškem Ruhpoldingu, v Sočiju se je enkrat zavihtela na 28. mesto, na Pokljuki pa je Avstriji priborila sploh prvo zmago v svetovnem pokalu v ženski konkurenci. "Saj ne morem verjeti. Proga na Pokljuki mi res leži in danes se je izšlo odlično tako v smučini, kot na strelišču, imela sem odlične smuči, sama pa sem le naredila najboljše kar znam," je povedala mlada Avstrijka, a opozorila tudi na vzpon ženskega biatlona pri naših severnih sosedih: "V preteklih tednih so naša mlade tekmovalke osvajale medalje tudi na prvenstvih v nižjih starostnih kategorijah." Nič manjše presenečenje ni bilo drugo mesto Rusinje Virolajnenove.