Po kazenskih strelih je bil izid 3:2, v šesti seriji je odločilni gol dosegel Andrej Markov. Eden od junakov tekme je bil tudi gostujoči vratar Dustin Tokarski, ki je odigral svojo prvo tekmo v ligi v zadnjih dveh letih (slovaški vratar Peter Budaj je dobil odmor), zaustavil 39 strelov, po obrambi kazenskega strela Sakuju Koivuju je tudi končal tekmo.

Calgary je v boju za končnico praktično že odpisan, a je vseeno odvzel pomembni točki Ottawi, zmagal je s 4:1. Svoj prvi gol v NHL je dosegel finski up Markus Granlund, izkazali pa so se tudi drugi mladci, ki so letos večino časa preživeli v ligi AHL, v podružnični ekipi Abbotsford Heat. Med njimi je bil tudi Granludov finski rojak, vratar Joni Ortio, ki je pri svoji prvi zmagi v NHL ubranil 30 strelov.

Pravo točo golov so gledalci videli v Philadelphii, kjer je domača ekipa s 6:4 ugnala Washington. Po dva gola za zmagovalce sta dosegla Claude Giroux in Jakub Voraček, potem ko so se gosti, ki so po polovici že zaostajali z 0:4, vrnili v tekmo, znižali izid na 4:5, pa jih je v zadnji minuti dokončno pokopal Steve Downie.

Toronto je v New Yorku po podaljšku s 3:2 premagal rangerje, junak dvoboja je bil Tyler Bozak, ki je s svojim drugim golom na tekmi odločil dodatne minute.

Kaj je novega na hokejski tržnici?

Precej zanimivo pa je bilo tudi na hokejski "tržnici", saj se je iztekel prestopni rok. Novega soigralca je dobil slovenski zvezdnik Anže Kopitar, h kraljem v Los Angeles se bo preselil Slovak Marian Gaborik, Avstrijec Thomas Vanek pa bo po novem član Montreala.

Marian Gaborik se bo iz Columbusa preselil v Los Angeles; v obratni smeri je odšel Matt Frattin, Los Angeles pa je Columbusu prepustil še drugi izbor na naslednjem naboru NHL. Gaborik je v tej sezoni zaradi poškodbe ključnice odigral le 22 tekem, dosegel pa je šest golov.

Montreal Canadiens so se okrepili z napadalcem Thomasom Vanekom, ki je bil nazadnje član ekipe New York Islanders. Zanimivo je, da je avstrijski reprezentant zamenjal že tretji klub v sezoni, saj jo je začel kot član Buffala. Newyorčani so v zameno dobili mladega igralca Sebastiana Collberga in Montrealov izbor na naboru.

Za najodmevnejši prestop je poskrbel zdaj že nekdanji kapetan Tampe Martin St. Louis. Za svojo novo ekipo New York Rangers je Kanadčan že odigral prvo tekmo, ni pa še slavil prve zmage. Rangerji so namreč doma s Torontom izgubili po podaljšku z 2:3, odločilni gol je dosegel Tyler Bozak.

Philadelphia je s 6:4 premagala Washington, Calgary s 4:1 Ottawo, Montreal - Vanek še ni zaigral za novo ekipo - pa po kazenskih strelih Anaheim s 4:3.