Življenjska doba

Življenjska doba kakovostnih LED svetlobnih trakov v povprečju dosega kar 25 tisoč ur. V tem času se njihove karakteristike ne spremenijo za več kot 10 odstotkov. Ker se LED diode segrevajo, pa je za doseganje dolge življenjske dobe zelo pomembno, da se toplota dobro odvaja. Montaža trakov na lesene površine oziroma na površine, ki ne odvajajo toplote in so vnetljive, ni priporočljiva, pregrevanje pa povzroča tudi hitro upadanje svetilnosti. Odvajanje toplote dosežemo z uporabo montažnih aluminijastih profilov. Ti se med seboj zelo razlikujejo in večja ko je moč svetlobnega LED traku, močnejši hladilnik oziroma večjo hladilno površino potrebuje. K dolgi življenjski dobi prispeva tudi kakovosten napajalnik, ki omrežno napetost 230  V pretvori v 12 V ali 24 V. Kakovosten napajalnik omrežna nihanja absorbira in s tem krepko podaljša življenjsko dobo svetil.

Osvetljevanje temne notranjosti

Prostori, kot so omare, predali in police, so lahko zelo temni, kar otežuje shranjevanje in iskanje stvari. Preprosta rešitev so LED trakovi, ki jih vgradimo v omaro ali predal. Vklopijo se, ko odpremo shranjevalni prostor, in se izklopijo, ko jih ne potrebujemo več. Z LED trakovi tako poceni rešimo problem vidljivosti.

Kuhinjski elementi

Kuhinjski elementi so večinoma oblikovani tako, da lahko v njih shranimo kar se da veliko stvari, ki jih dnevno potrebujemo. Z LED trakovi lahko osvetlimo kuhinjske omarice, še posebno pa kotičke, ki navadno ostanejo v temi. Iskanje predmetov v kuhinji je tako vsekakor lažje. LED trakove lahko uporabimo tudi na kuhinjskem pultu in s tem polepšamo kuhinjo.

Kopalniška ogledala

Z LED trakovi lahko poudarimo kopalniško ogledalo, tako da trakove namestimo okoli ogledala. Na ta način svojo kopalnico polepšamo in vanjo vnesemo pridih modernega po zelo ugodni ceni. Z LED svetlobnimi trakovi lahko v kopalnici povečamo tudi količino svetlobe, še posebno če je ta prostor velik in slabo osvetljen.

Spuščeni strop

Spuščeni strop je arhitekturna posebnost, ki polepša sobo. Stropi lahko že sami naredijo sobo privlačno, če jim dodamo LED trakove, pa jo lahko naredimo izjemno. To na edinstven način povsem spremeni podobo prostora. Lahko pa se tudi poigravamo z barvami, dokler ne dosežemo popolnega dizajna, ki ustreza našemu okusu.

LED trakovi imajo fleksibilen trak, ki omogoča da ta dekorativna in funkcionalna svetila pritrdimo tako, kot nam najbolj ustreza. LED trakovi so na voljo v različnih barvah. Odvisno od opreme lahko izberemo barvo in stil, ki nam pomaga doseči, kar želimo.