Kralji nadaljujejo izvrstne predstave v ligi NHL, zmagali so že petič zapored ter četrtič po olimpijskem premoru, tudi po zaslugi zelo trdne obrambe, tekmecem so dopustili le 18 strelov proti svojemu golu, izvrstni Jonathan Quick pa je dopustil le en gol. Los Angeles, ki se je pred dvema letoma veselil največjega uspeha, naslova prvaka lige NHL, je tako na dobri poti v končnico prvenstva.

Kralji so na svojem domačem ledu dvorane Staples Center povedli z zadetkom Jaka Muzzina že v drugi minuti tekme, 12 minut kasneje je izenačil P.K. Subban, zadnji zadetek na tekmi je padel v 25. minuti, ko je ob igri z igralcem več v polno zadel Jeff Carter, pri zadetku pa je s podajo sodeloval tudi slovenski hokejski as. Carter se je veselil svojega že 250. zadetka v ligi NHL.

"Igramo tako, kot sem pričakoval, da bomo igrali po olimpijskem premoru. Igramo trdo in ne zapravljamo vodstva. Seveda nam še nekoliko zmanjka v napadu, ko bi morali izkoristiti še več priložnosti za gol, ne glede na to pa imamo novi dve točki, ki sta pomembni za utrditev našega položaja za končnico," je bil vesel Justin Williams, ki je s podajo sodeloval pri prvem zadetku na tekmi. Zanimivo, da so kralji tekmece iz Montreala zadnjič na svojem ledu ugnali 8. marca 2003.

Los Angeles tako ostaja na šestem mestu zahodne konference in ima točko prednosti pred sedmouvrščeno Minnesoto, ki je premagala Calgary s 3:2. Na preostalih dveh tekmah je Columbus v gosteh premagal Calgary z 2:1, Dallas pa je bil doma boljši od Buffala s 3:2.