V prvi seriji za trening je dvakratni olimpijski prvak Poljak Kamil Stoch z najboljšim dosežkom 128,5 metra potrdil sloves vodilnega v svetovnem pokalu. Za njim sta se zvrstila Avstrijec Michael Hayboeck in Švicar Gregor Deschwanden, oba s skokom 124,5 metra. Četrto daljavo serije je imel s skokom 120 metrov Peter Prevc. Ostali Slovenci so dosegli naslednje daljave: Jernej Damjan 107 metrov (27. izid), Nej Dežman 106,5 m (31.) Tomaž Naglič 105,5 m (35.), Matjaž Pungertar 98,5 m (44.), Jaka Hvala 94 m (48.) in Jurij Tepeš 90 m (52.).

Do konca svetovnega pokala je še pet tekem za posameznike. Kuopio (danes), Trondheim (petek), Oslo (nedelja) in Planica (21. in 23. marec). Poljak Stoch, ki vodi v svetovnem pokalu, je v letošnji sezoni zmagal na petih tekmah. Glede na to, da je v Kopiu slavil že lani (Prevc je bil 13.), ima lepo izhodišče, da glede na formo drevi uspeh tudi ponovi. Njegov prvi zasledovalec Peter Prevc ima dve zmagi v sezoni (druga tekma na poletih na Kulmu, prva tekma v Saporu), obenem je edini tekmovalec iz vodilne deseterice v svetovnem pokalu, ki je nastopil na vseh tekmah. Na zadnjih 13 tekmah je bila najslabša uvrstitev Prevca sedmo mesto, a za napad na Stocha, ki ima 53 točk prednosti v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo treba tudi zmagovati. Ob dvoboju Stocha in Prevca ne smemo pozabiti na Nemca Severina Freunda, ki je v sijajni formi, saj je zmagal v Falunu in prvi tekmi v Lahtiju, na drugi pa je bil drugi.

Robert Kranjec je včeraj v Planici opravil pet skokov za trening. Po današnjem se bodo odločili, ali se bo ekipi pridružil na norveškem delu skandinavske turneje v Trondheimu in Oslu. jo