Z zmago na challengerju na Kitajskem je Ptujčan Blaž Rola postal tretji najvišje uvrščeni slovenski igralec na svetovni teniški lestvici ATP. Ta teden zaseda 128. mesto, kar je tudi njegov osebni rekord, hkrati pa ima na dosegu roke tudi prvorangiranega Slovenca, Aljaža Bedeneta, ki je izgubil 13 mest in nazadoval na 116. mesto.

Blaž Kavčič je trenutno 120. igralec na svetu, Grega Žemlja, manj kot leto nazaj z naskokom najboljši slovenski tenisač, pa je zdaj 137.

Na vrhu pri moških ni sprememb. Španec Rafael Nadal ima nekaj manj kot 4000 točk prednosti pred Srbom Novakom Đokovićem, tretji pa je Švicar Stanislas Wawrinka. Edina sprememba v deseterici je padec Juana Martina del Potra s petega na sedmo mesto.

Padec Kvitove, na vrhu brez sprememb

Na lestvici WTA ta teden ni prišlo do sprememb na samem vrhu, kjer ostaja Američanka Serena Williams, ki ima velikansko prednost pred zasledovalkami; 5865 točk pred Kitajko Li Na na drugem mestu in 6955 pred Poljakinjo Agniezsko Radwansko, ki je tretja. Prva sprememba na lestvici je na šestem mestu, kjer ni več Čehinje Petre Kvitove, ki je padla na deveto mesto, šesta je sedaj Nemka Angelique Kerber.

Najboljša Slovenka Polona Hercog je ostala na 61. mestu, Tadeja Majerič pa je 129. Svoje uvrstitve so bolj ali manj zadržale tudi ostale slovenske igralke na lestvici.