Ko smo še pred glasovanju o članih sveta zavoda kranjskega župana Mohorja Bogataja povprašali o navzkrižju interesov, ki bi nastalo, če bi imenovali Danila Šenka, nam je odvrnil, da o tem ne ve nič, čez nekaj ur pa je brez pomislekov njegovo imenovanje podprl. Predlog je oblikovala Saša Kristan (SDS) v imenu občinske komisije za imenovanja, ki očitno zoper kandidaturo ni imela pripomb.

Po podatkih spletne strani Supervizor je podjetje Danila Šenka ADS-EFEKT s kranjsko občino ustvarilo za več kot 30.000 evrov prihodkov, z njim so poslovali tudi lani in letos.

Danilo Šenk, ki ima za svoje podjetniško popoldansko delo vsa potrebna dovoljenja in soglasja PU Kranj, je poudaril, da so ga v svet zavoda povabili ljudje iz kranjske politike. Ker so predlogi javni, smo hitro dobili potrditev – predlagala ga je Stranka za napredek KS, ki jo vodi znani mestni svetnik Jože Lombar.

Letos bo na vrsti tudi postopek imenovanja direktorja Zavoda za turizem Kranj, ki ga zdaj vodi Natalija Polenec. Izvedeli smo, da je kranjski podžupan Bojan Homan (SDS) že začel novačiti kadre za vodilno mesto v zavodu, ki je sicer Kranj precej poživil z delovanjem, Prešernov smenj pa je celo v slovenskem merilu postala odmevna prireditev.

Danilo Šenk, novi član sveta zavoda, ki bo imel besedo tudi pri razpisu za novega direktorja, nam je dejal: »Turizem me zanima in če bom član sveta zavoda, moje podjetje z njim ne bo več sodelovalo. To lahko zagotovim!« Nekaj dni kasneje je njegovo podjetje poskrbelo za nemoten potek pustne prireditve v Kranju, ki sodi pod okrilje Zavoda za turizem Kranj. šu