Z današnjo tekmo se je končala mednarodna sezona ljubljanskega kluba. Tako kot v prejšnji sezoni brez končnice, v igri zanjo so bili zmaji teoretično do nekaj krogov pred koncem drugega dela, vendar so realne možnosti za nadaljevanje izgubili že prej.

Slovo od lige Ebel so imeli zmaji v Gradcu, kjer je bila domača ekipa prav tako že brez možnosti za zadnje prosto mesto za končnico. Dvoboj je tako pomenil bolj priložnost za čim lepši konec sezone za obe ekipi, Ljubljančani so bili že pred tekmo trdno zasidrani na petem mestu te skupine, ki jim ga šesti Innsbruck ni mogel več odvzeti, prav tako pa ne bi več mogli priti na četrto mesto.

Na prejšnjih medsebojnih tekmah v sezoni so bili s 3:2 v zmagah boljši Avstrijci, današnja tekma pa se je bolje začela za slovensko ekipo. Miha Verlič je poskrbel za vodstvo sredi prve tretjine, toda domači so v 18. minuti izenačili. V drugi tretjini so domači zadeli še dvakrat, dobro pa so začeli tudi zadnjo in slovenski hokejist Anže Kuralt, zadnja okrepitev Gradca po olimpijskem premoru, je zadel za 5:1 v 46. minuti. Poraz je nato le nekoliko ublažil Rok Leber.

Sezone, v kateri so imeli zeleno-beli cel kup težav, v kateri so po neuspešnem začetku zamenjali trenerja (namesto Bojana Zajca je vajeti oktobra lani prevzel Ivo Jan, kar pa tudi ni prineslo bistvene spremembe), je tako za Olimpijo konec. Zeleno-beli so jo preživeli na dnu lestvice, v njej izgubili najboljše tujce, ki so odšli v druge klube, nazadnje tudi eden ključnih členov zadnjih sezon vratar Jerry Kuhn, vse skupaj pa je pomenilo, da edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju ni mogel višje kot do 11. mesta.

V končnico so se že neposredno uvrstili klubi, ki so bili v zgodnjem delu lestvice po prvem delu sezone (Salzburg, Dunaj, Bolzano, Znojmo, Beljak in LInz), iz druge skupine pa še Dornbirn in danes kot zadnja madžarska Sapa Fehervar. Brez končnice pa je ostal lanski zmagovalec lige, celovški KAC, ki je bil prekratek za nadaljevanje sezone kljub današnji zmagi proti Innsbrucku.