"Danes nisem bil dovolj dober, da bi obdržal rumeno majico vodilnega. S svojimi nastopi sem zadovoljen, saj sem popravil včerajšnji vtis. Ekipni nastop sem enostavno pozabil, za današnjega se je bilo treba ponovno zbrati. Lahko rečem, da se nekoliko že veselim tekme v Kuopiu, saj smo bili kar dolgo tu v Lahtiju," je po tekmi o razpletu tekme razmišljal Prevc.

Zelo dober nastop je v finalu uspel tudi Nejcu Dežmanu (249,1 točke), sicer vodilnemu v celinskem pokalu, ki je s 15. mesta po prvi seriji na koncu napredoval na 11. Velik skok po lestvici navzgor je uspel tudi Jerneju Damjanu (241,8), ki je z 28. napredoval na 17. mesto, Jurij Tepeš (236,6) pa je bil 20. Brez finala je ostal Matjaž Pungertar, medtem ko se v današnjih kvalifikacijah na tekmo nista prebila Jaka Hvala in Tomaž Naglič.

V ospredju je na drugem mestu končal vodilni po prvi seriji Nemec Severin Freund, na tretjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpel Avstrijec Gregor Schlierenzauer, kar je zanj prva uvrstitev med najboljše tri vse od januarja. Avstrijci so se danes res izkazali, saj so imeli kar pet skakalcev med najboljšo deseterico. V svetovni pokal se je spet vrnil japonski veteran Noriaki Kasai, ki v petek in soboto ni nastopil zaradi težav s poškodbo kolena, danes pa je končal na devetem mestu.

Boj za veliki kristalni globus bo še izjemno zanimiv. Do konca je le še pet tekem, po današnji zmagi pa je vodstvo v svetovnem pokalu spet prevzel Stoch, ki ima 1131 točk. Prevc je zdaj drugi (1078), tako da bo vnovič napadal rumeno majico, na tretjem mestu pa je Freund (907), ki je bil po dveh zmagah zapored na obeh poolimpijskih tekmah danes drugi in je prav tako v izjemni formi.

Tudi drugim slovenskim orlom dobro kaže, saj so kar štirje med najboljšo petnajsterico v svetovnem pokalu. Robert Kranjec, ki ta čas še okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknil na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, je še naprej deseti, Damjan je na 14., Tepeš pa na 15. mestu.

Z današnjo tekmo se je začela finsko-norveška nordijska turneja (Lahti - Kuopio - Trondheim - Oslo), preden se bo svetovni pokal končal pod Poncami. Vmes skakalce čaka še svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu.