Garsonjere imajo običajno majhno kvadraturo, zato je treba najprej pomisliti predvsem na prostor za shranjevanje. Priporočljivo je kupiti pohištvo, ki služi več namenom, na primer otomano, pod pokrov katere lahko spravimo blazine, odeje in druge stvari, klubsko mizico s predali, kjer najdejo prostor knjige, revije in daljinski upravljavci, ali posteljo s predali v vznožju, kamor lahko pospravimo posteljnino ali oblačila. Če ima garsonjera visok strop, lahko prostor za shranjevanje lahko najdemo tudi tako, da naredimo podest, dostopen po stopnicah. Tu si lahko uredimo tudi delovni ali spalni kotiček.

Kotički za različne dejavnosti

Ustvarite posamezne kotičke za različne aktivnosti. Ob kuhinjskem kotu naj bo manjša jedilna miza ali visok pult z barskimi stoli, ki zavzame malo prostora. Postelja z omaro in nočno omarico naj tvori spalni del, bivalni del pa naj obsega manjši kavč ali fotelje s klubsko mizico ali predalnikom kot stojalom za televizor. Če je prostora zelo malo, namesto klasične postelje uporabite raztegljiv kavč. Dele stanovanje je med seboj najlažje ločiti s pregradami, na primer s knjižno omaro brez hrbtišča, ki prostor razdeli, hkrati pa ne ovira dostopa svetlobi, ali pa z nizkimi omaricami, ki ločijo kuhinjski in bivalni del.

Ne zastrite naravne svetlobe

Ker imajo garsonjere običajno manj naravne svetlobe, saj imajo okna ali balkon le na eni steni, je ne zastrite s temnimi zavesami ali draperijami. Pustite okna popolnoma »gola« ali pa obesite nanje lahne bele zavese. Stanovanje lahko dodatno osvetlite z ogledali, ki odsevajo svetlobo globlje v prostor. Obesite nekaj manjših ogledal ali eno večje na strateško mesto, pa bo majhna soba delovala večja in svetlejša. Garsonjere bi morali vedno biti prepleskane v svetlih barvah, razen če so res velike. Seveda ni nujno, da se držite zgolj klasične bele ali kremne barve, vendar izberite svetlejše tone rožnate, rumene ali modre, ki prostor navidezno povečajo.