Obstaja sicer vrsta načinov, kako lahko predolge kable, ki so po navadi zviti v zvitek, zakrijemo ali jih spravimo, včasih pa se zgodi, da to enostavno ni mogoče. Tedaj jih pritrdite na steno v poljubnih vzorcih, in nastanejo lahko prave zidne umetnine. Izberite motiv, na primer drevo ali avto, ali pa ustvarite abstraktno umetnino. Iz dolgega kabla viseče svetilke lahko naredite silhueto velemesta, iz kabla ali podaljška stoječe svetilke pa čudovit ornament nad kaminom.

Kadar kablov ne morete skriti, se pozabavajte z njimi. Tako kot na primer s kabli, ki povezujejo televizor s Playstationom – kabli so na steno pritrjeni tako, da resnično padejo v oči. Če so kabli barvasti, imate še več možnosti za zanimivo okrasitev stene s katerim koli motivom. Kable in podaljške lahko tudi okrasite, in sicer tako, da ob nje nalepite motive, izrezane iz samolepilnega barvnega papirja ali traku, denimo silhueto ptice in drevesnih listov. Dobra ideja za sodoben interjer je »slika«, narejena s kablom in svetilko na sicer prazni steni.

Če vam ne pade na pamet noben motiv, steno okrasite zgolj z abstraktnim vzorcem – krivuljami, krogi, zankami itd. Najslabše, kar se vam ob tem lahko zgodi, je, da vam zmanjka drugače predolgega kabla, zato prej pretehtajte, kaj lahko z njegovo dolžino sploh ustvarite.