Kralji so slavili še četrtič po vrsti in tretjič zapored po olimpijskem premoru. Moštvo iz Los Angelesa je trenutno na šestem mestu zahodne konference lige s skupno 74 točkami, za vodilnim Anaheimom pa zaostaja 15 točk. Neposredni tekmec Minnesota Wild za Los Angelesom zaostaja le točko, petouvrščeni Colorado pa ima sedem točk več od šestega Los Angelesa.

Prvi gol na tekmi proti Carolini je padel šele v 20. minuti tekme, ko je v polno zadel Mike Richards. Vodstvo domačih pa je bilo bolj kratkotrajno, saj je 15 sekund pred koncem uvodne tretjine na 1:1 izenačil Slovak Andrej Sekera. Los Angeles je obrambo Caroline načel šele v 49. minuti, ko je bil ob igralcu več natančen Alec Martinez za 2:1, končni izid je postavil Justin Williams z zadetkom v prazno mrežo, pri katerem je sodeloval tudi slovenski hokejski reprezentant. Kopitar je na 62 tekmah v tej sezoni vpisal 51 točk, 19 golov in 32 podaj. S 24 obrambami se je izkazal zanesljivi vratar kraljev Jonathan Quick.

"Ni velika skrivnost, da z našo igro pred olimpijskim premorom nismo bili niti najmanj zadovoljni. Zato smo morali predelati in dodelati kar nekaj zadev, ves čas pa smo zaupali vase in vedeli, da se bomo vrnili, gre za ključne tekme za končnico," je bil z zadnjimi predstavami zadovoljen Martinez. Quick se ni slepil s tem, kaj jih še čaka, če bodo želeli igrati v končnici: "V tem trenutku se moramo prav vsak večer, ko smo na ledu, prikazati v najlepši luči."

Sobotni večer onstran Atlantika je postregel s pravo hokejsko poslastico, ko sta se udarila Chicago Blackhawks in Pittsburgh Penguins na prostem v vetrovnem mestu, in sicer na najstarejšem stadionu ameriškega nogometa v ZDA Soldier Field. Izkazali so se aktualni prvaki iz Chicaga, ki so ob močnem sneženju slavili s kar 5:1. Hokejski spektakel si je na polnih tribunah ogledalo kar 62.921 gledalcev.

Razlog za slavje ima tudi češki veteran Jaromir Jagr, ki je ob zmagi moštva New Jersey Devils proti New York Islanders s 6:1 vpisal jubilejni 700. zadetek v ligi NHL. Jagr je postal sedmi hokejist s tem strelskim dosežkom. Dvainštiridesetletni hokejist še ne razmišlja o upokojitvi: "Mogoča takšen mejnik ni nič posebnega za Wayna Gretzkyja, ampak za vse ostale gre za zelo veliko številko, a 800 se vseeno veliko bolje sliši kot 700." Na vrhu večne lestvice je legenda Gretzky, ki je v karieri vpisal 894 zadetkov.