Celjskim rokometašem je uspel preboj v finale zaključnega turnirja pokala Slovenije, potem ko so v polfinalu premagali velike tekmece iz Velenja. Ti so tekmo začeli bolje, a so Celjani počasi in vztrajno gradili svojo igro, kar jim je prineslo uspeh. Pri pivovarjih je blestel Gašper Marguč z devetimi goli, Ivan Slišković jih je dodal šest, na drugi strani sta po štirikrat zadela Klemen Cehte in Janez Gams.

Branilci naslova so tik pred zaključnim turnirjem, ki ga sicer gostijo tretjič zapored, dobili tri pomembne okrepitve. Po razpadu beloruskega Dinama Minska so se ekipi Branka Tamšeta pridružili Borut Mačkovšek, David Miklavčič in Uroš Bundalo. Slednji še ni bil v postavi, preostala slovenska reprezentanta sta sedela na klopi, priložnost za igro je dobil Miklavčič.

Po nekoliko živčnem začetku so Velenjčani za gol vodili do 3:3. Z delnim izidom 3:0 so pobegnili Celjanom, ki so imeli precej težav v napadu. Gašper Marguč je imel strel na izenačenje, a je zadel prečko, Gorenje pa je znova pobegnilo na dva gola prednosti. Ko je dvakrat zadel Klemen Cehte, je bilo 10:7, nato pa so pivovarji zaigrali precej bolje. Počasi so lovili državne prvake, v 23. minuti izenačili na 10:10, Ivan Slišković pa je v dve minuti pozneje zadel za sploh prvo vodstvo gostiteljev (11:10). Celjani so niso ustavili, zadeli še dvakrat, na odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (13:11).

Te takoj po začetku drugega polčasa ni bilo več, saj so Velenjčani zadeli dvakrat. Celjska ekipa je sicer vodila z golom prednosti, a si večje zaloge ni mogla priigrati. Ose so imele težave v napadu, Celjani so dobro igrali v obrambi ter s protinapadi polnili nasprotni gol. Deset minut pred koncem so domačini povedli s 25:21, ko se je razbranil Matevž Skok, pa so prednost brez težav branili. Vendar se tekmeci niso dali, v zaključku so povsem ujeli šestnajstkratne pokalne prvake, a jim je zmanjkalo časa in moči. Velenjčani so sicer domačine dvakrat porazili v državnem prvenstvu, v pokalnem tekmovanju pa so boljši Celjani, ki so bili boljši tudi v lanskem finalu v Laškem.

V nedeljo bo v dvorani Golovec najprej tekma za tretje mesto, ob 14.30 se bosta pomerila Velenje in Trimo Trebnje, ob 17.30 pa bosta v finalu zaigrala Celje in Sviš Ivančna Gorica.