Slovenke so dosegle lep ekipni uspeh. Maja Vtič (204,6 točke) je današnjo tekmo končala na 12. mestu, Eva Logar (184,9) je bila 18., Špela Rogelj (183,2) 20. in Urša Bogataj (178,6) 24. Brez finala je ostala Anja Javoršek, ki je tekmo končala na 32. mestu.

"Tekma je bila dokaj težka, saj so vladale specifične razmere. Z rezultati pa ne dekleta ne jaz nismo bili zadovoljni. Jutri je še ena tekma, do tedaj se moramo še nekoliko stabilizirati ter pokazati, kar smo sposobni," je po tekmi povedal glavni trener slovenske reprezentance Jože Berčič.

"Imeli smo nekaj smole z odhodom v Romunijo. Sem smo odpotovali nekoliko prej, da bi v miru opravili treninge. A toplo vreme je organizatorjem pobralo veliko snega, zato nam treninga niso dovolili. Tri dni smo imeli le suhi trening in morda je bila zaradi tega morala v ekipi nekoliko nižja kot sicer, saj smo skakalnico le gledali, nismo pa je smeli uporabljati," je še dejal Berčič.

V ospredju je Takanašijeva slavila novo zmago v svetovnem pokalu, skupno že 20. v karieri. Čeprav je na minulih olimpijskih igrah v Sočiju presenetljivo ostala brez kolajne na četrtem mestu, pa je danes pokazala, zakaj ima skupno v svetovnem pokalu neulovljivih 559 točk prednosti pred tekmicami. Olimpijska prvakinja Nemka Carine Vogt zaradi težav s poškodbo kolena ni nastopila.

Danes je 17-letnica zmago, svojo že 11. to zimo, slavila z veliko prednostjo pred zasledovalkami, saj je ob rekordu skakalnice v prvi seriji zbrala okroglih 252 točk. Njena najbližja zasledovalka danes je bila Norvežanka Maren Lundby (226,4), na tretjo stopničko pa je stopila še ena japonska skakalka, Juki Ito (221,6).

Z novo zmago je Takanašijeva že pet tekem pred koncem sezone ubranila skupno zmago v svetovnem pokalu. Najboljša Slovenka to zimo je Vtičeva na skupno šestem mestu; zbrala je 398 točk.

V nedeljo bo v Rasnovu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, nato pa do konca sezone smučarske skakalke čakajo še tekme v Oslu in Falunu, preden bodo 22. marca sezono končale na planiškem finalu.