Slovenski skakalci so po dveh zmagah to sezono v Lahtiju prvič končali pod zmagovalnim odrom. Resda so nastopili v spremenjeni postavi, saj je poškodovanega Roberta Kranjca v ekipi zamenjal vodilni skakalec v celinskem pokalu Nejc Dežman, a je slednji dobro opravil svojo nalogo. Slovenci so bili po polovici tekme na tretjem mestu, na krilih danes razpoloženega Tepeša pa so v finalni seriji napredovali celo na drugo in zaostajali le za Avstrijci.

Tudi Damjan, ki je skakal kot tretji v slovenski reprezentanci, je zadržal drugo mesto in vse je kazalo, da se bodo Slovenci v povsem zadnjem nastopu s pomočjo najboljšega skakalca to zimo Prevca z rdeče-belimi udarili celo za zmago, čeravno so zaostajali za okoli 11 točk. A prav zadnjemu po vrsti, vodilnemu skakalcu v svetovnem pokalu Prevcu se je nastop povsem ponesrečil, pristal je pri 118,5 metra, tako da so Slovenci ostali celo brez stopničk. Za Prevcem je nastopil le še Gregor Schlierenzauer, ki ni bil dosti boljši (121 m), a vseeno dovolj dober, da so Avstrijci ubranili prednost po prvi seriji in se veselili prve ekipne zmage to zimo.

"Rad bi čestital fantom za lepo borbo danes, saj se do zadnjega ni vedelo, kako se bo razpletlo na koncu. Res škoda, da je Peter v finalu naredil grobo napako. To pa je ravno tisto, kar te približa ali pa oddalji," je iz Finske nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Goran Janus.

"Je pa škoda, saj je bil Peter v poskusni seriji zelo suveren. Nato pa je že v prvi naredil manjšo napako, v finalu pa še večjo. A že jutri je nov dan in mi gremo mirno naprej," je še dejal Janus in dodal, da je novinec v ekipi Dežman povsem upravičil njegovo zaupanje: "Danes je naredil svoja dva najboljša skoka tukaj v Lahtiju in upam, da bo tako nadaljeval tudi jutri."

V nedeljo bo v Lahtiju še posamična tekma, s katero se bo začela tudi finsko-norveška nordijska turneja (Lahti - Kuopio - Trondheim - Oslo), preden se bo svetovni pokal končal pod Poncami. Vmes skakalce čaka še svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu.