Višnarjeva je za zmagovalko zaostala 57 stotink, Caldwellova pa 89.

Slovenska olimpijska junakinja Fabjanova se je v zaključnem delu tekme zapletla z olimpijsko zmagovalko Maiken Caspersen Falla iz Norveške; obe sta padli in končali na zadnjih dveh mestih, Fabjanova je zaostala 16,28 sekunde.

Že v kvalifikacijah so bile uspešne vse štiri udeleženke iz Slovenije, ko je bila najhitrejša Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, druga je bila Katja Višnar, četrta Vesna Fabjan, sedma Nika Razinger, 20. pa Alenka Čebašek. Razingarjeva je nato izpadla po tretjem mestu v drugi četrtfinalni skupini, v kateri je zmagala Fabjanova. Čebaškova pa je bila zadnja, šesta v prvi četrtfinalni skupini. Vesna Fabjan je slavila v tretji skupini in nato tudi v prvi polfinalni, v drugi polfinalni skupini pa je bila druga Višnarjeva.

Višnarjeva je z drugim mestom izenačila svojo najboljšo uvrstitev na posamičnih tekmah svetovnega pokala, druga je bila namreč tudi pred tremi leti na sprinterski tekmi v ruskem Rjabinsku, kjer je zmagala Fabjanova. "Vesela sem, da sem na koncu osvojila drugo mesto. V kvalifikacijah sem bila kar hitra, a sem doslej velikokrat nastop nato končala v četrtfinalu ali polfinalu. Danes pa ni bilo tako. Sneg je bil mehek, težko je bilo najti dobro ravnotežje in ritem," je po drugem mestu razmišljala danes najboljša slovenska tekačica Višnarjeva, ki je pohvalila tudi sotekmovalke: "Imamo močno ekipo, še posebej za preizkušnje v prosti tehniki. Lepo je bilo, da smo se na tekmo uvrstile štiri Slovenke."

Z razpletom na vrhu so bili najbolj zadovoljni v ameriškem taboru. Prvič doslej so imeli namreč na odru za zmagovalke dve predstavnici, Kikkan Randall pa je na tretji stopnički družbo delala Sophie Caldwell. Za Randallovo pa je bila zmaga na tem finskem prizorišču druga v karieri, več (tri) jih ima v Lahtiju le Marit Bjoergen, ki pa je bila danes le deseta. "Lepo je biti spet na vrhnji stopnički, še lepše pa je, če imaš družbo iz svoje države. Tek je bil zelo taktičen, a moram reči, da mi ta proga v Lahtiju res ustreza," je bila dobre volje zmagovalka.

V skupnem seštevku je po 22 tekmah v vodstvu Norvežanka Therese Johaug s 1082 točkami, tudi na naslednjih dveh mestih pa sta povsem skupaj njeni rojakinji Marit Bjoergen (902) in Astrid Uhrenholdt Jacobsen (901). Katja Višnar je na 22. mestu z 240 točkami, Vesna Fabjan jih ima na 28. mestu 184.

Pri moških je slavil Norvežan Paal Golberg. V finalu je za 76 stotink sekunde ugnal Rusa Alekseja Petjuhova, tretji je bi še en Norvežan Eirik Brandsdal. "Že kar nekaj časa je minilo od moje zmage v Lillehammerju. Imel sem veliko težav, zato sem še toliko bolj vesel, da se je tako razpletlo. Dirka je bila precej divja, z dvema padcema, sam sem imel srečo, da sem se temu izognil, a tudi sreča je del športa," je dejal zmagovalec.

V skupnem seštevku svetovnega pokala po 22 tekmah vodi njegov rojak Martin Johnsrud Sundby, ki danes ni nastopil, s 1027 točkami, drugi je njegov rojak Chris Jespersen (739 točk), tretji pa Rus Aleksander Legkov (626).