»Začetek zime je za nas pomenil pravo malo katastrofo, zdaj pa je, kar zadeva sneg, vse v najlepšem redu. Občina Kranjska Gora je v tej zimi gostiteljica tolikih tekmovanj na najvišji ravni kot še nikoli doslej, Pokal Vitranc pa ima poseben pomen. Kranjska Gora bi bila brez tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju eno od zimskih smučarskih središč, s Pokalom Vitranc pa se uvršča na poseben zemljevid,« je pomembnost alpske smučarske preizkušnje v lokalnem okolju opisal kranjskogorski župan Jure Žerjav.

Generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven je povedal, da za zdaj ni bojazni, da letošnje preizkušnje ne bi bilo ali da bi uporabili kakšen drug scenarij. »Imamo 40 cm utrjene proge, kar zadostuje za uspešno izvedbo moške tekme svetovnega pokala. Trenutno deževje nam ustreza pri pripravi proge, za naslednji teden pa so napovedane nižje temperature z jasnimi nočmi, kar je prav tako zelo spodbudno,« pravi Medven.

Ker bo letošnja izvedba Pokala Vitranc potekala ob dnevu žena, so se organizatorji odločili, da bo nežnejši spol deležen posebne ugodnosti, in sicer v obliki brezplačne vstopnice. Zastonj bodo lahko prišli med gledalce tudi vsi, ki bodo prišli navijat s 60- ali večcentimetrsko slovensko zastavo, tisti, ki pa bodo vendarle kupili vstopnico, bodo dobili brezplačno kavo. Proračun prireditve znaša 1,26 milijona evrov, v noči s sobote na nedeljo pa bo pester tudi družaben program pred dvorano Vitranc.