PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

St.Etienne - Monaco
1, 0

Monaco sicer še nekako drži stik z vodilnimi Parižani, a le vprašanje časa je, kdaj jim bo pošla sapa in bo PSG odbrzel novemu naslova prvaka naproti. Precej škode je Monaco utrpel tudi z nedavno poškodbo Falcaa, ki je seveda gonilna sila v napadu, vsekakor pa ga ne more zamenjati nek povprečni Berbatov. Mislim, da moštvo iz kneževine nocoj čaka zelo težka tekma proti enemu od velikanov francoskega nogometa, ki bo gotovo zelo motiviran, da premaga bogatega tekmeca in se morda prebije na tretje mesto, ki je tudi njihov cilj sezone. Monaco je do sedaj v gosteh dobil le 7 od 13 gostovanj, kar je še en podatek, ki daje več možnosti za uspeh domačih.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Inter
1

Inter ima znova sezono za v pozabo, medtem ko pri Romi morda celo še vedno razmišljajo o scudettu. Tudi igra obeh moštev se precej razlikuje, saj Roma navdušuje in zabija gole, Inter pa se muči in tudi proti moštvom z dna lestvice redno izgublja točke. Seveda so Milančani na dober dan sposobni premagati tudi Romo, a glede na velik motiv domačih in boljšo formo, bodo tri točke verjetno kar ostale v večnem mestu.

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Bayern (M) - Schalke
1

Glede na videno v sredo, ko je Schalke na svojem stadionu doživel debakel, kot ga že dolgo nismo videli, si lahko moštvo iz Gelsenkirchna danes želi le, da se mu ne pripeti nova podobna blamaža. To sploh ni tako nemogoče, saj je Bayern v izjemni formi in z lahkoto premaguje nasprotnike in čeprav gre za nemški derbi, bo vse razen zmage Bayerna z vsaj dvema goloma prednosti precej presenetljivo, saj moštvi nista na istem nivoju.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Budučnost - Szolnoki Olay
1

Budućnost je v neposrednem boju za final4, saj za tretjim mestom zaostaja le zmago. V končnici rednega dela si zato ne sme privoščiti več spodrsljajev, kar bi poraz proti Szolnoki vsekakor bil. Da so Črnogorci v solidni formi, so pred dnevi dokazali z dokaj lahko gostujočo zmago proti Olimpiji, medtem ko so Madžari nedavno v Sloveniji gladko klonili proti obema slovenskima kluboma. To je lahko dober pokazatelj v razliki v kvaliteti med ekipama, kjer je tudi velika razlika v motivaciji. Medtem ko se bodo domači metali po zobeh, da pridejo do zmage, se Madžari verjetno z Aba ligo več ne ukvarjajo preveč, saj so se v pokalu Eurochallenge prebili v končnico in bodo svoje moči hranili za tiste tekme.

Hokej - ZDA – NHL

LA Kings - Carolina
1

Kraljem je olimpijski premor očitno dobro del, saj so dobili obe tekmi po nadaljevanju sezone. V gosteh so bili boljši od zelo solidnih zasedb Colorada in Calgaryja, kar je dobra napoved pred današnjo vrnitvijo v Staples Center, kjer bodo gostili Carolino. Njihov nasprotnik je ravno v obratni formi, saj je izgubil obe tekmi v tem tednu, zato vse kaže na uspeh kraljev, ki nujno potrebujejo vsako točko v boju za čim boljše izhodišče v končnici, medtem ko lahko Carolina o čem takem le sanja spada med slabše ekipe v ligi.