Ali se res ne zavedamo, da potrebuje naše sodstvo v času vsesplošnega moralnega razkroja vso naš podporo? Ali res mislimo, da bodo jakliči, šešoki, bavčarji, lahi, šroti in podobni svoje prigoljufano bogastvo sami vrnili na občinskih blagajnah?

Ali res verjamemo, da nimamo sposobnih upravljalcev podjetij in da znajo to samo tujci? Ali Krka ni dovolj velika in pomembna, pa ima slovensko vodstvo? Ali Gorenje ni dovolj veliko in uspešno?

In če nam ni vseeno za to našo ljubo Slovenijo, zakaj potem mirno gledamo politične kravje kupčije namesto odgovornih in opravilno sposobnih politikov? Zakaj se nam ne zdi čudno, da našega mnenja ne upoštevajo, ampak se igrajo politiko? Zakaj je že odstopil nemški predsednik?

Zakaj ne znamo podpreti neodvisnega novinarstva, novinarstva, ki bi prisluhnilo resničnim problemom, politikantom in prevarantom pa bi namenilo ustrezne rubrike... Novinarski poklic, tako kot pravosodni, bi moral biti državni poklic, ne pa da je odvisen od političnih strank ali multinacionalk! Če bi bilo tako, bi se bistveno več novinarjev udeležilo tiskovne konference stranke Solidarnost na temo »Veleizdaja dolgoročnih ekonomskih interesov«, na kateri je Marko Golob razgalil resnične namene Agrokorja pri prevzemu Mercatorja in opozoril na ekonomske posledice tega prevzema za slovensko kmetijstvo in živilskopredelovalno industrijo. Mediji so dogodek zelo uspešno bojkotirali – v čigavem interesu?

Če nam je vsaj malo do samostojne in neodvisne Slovenije, potem to pokažimo, dokler je še čas, naslednje volitve so še daleč in obstoječe politične garniture se bolj kot z državo ukvarjajo s svojim preživetjem.

To pa z zdravo kmečko logiko nima nobene zveze. Z ohranitvijo grunta še manj! Kdaj bo že dovolj hudo?

Srečo Knafelc