A prav tako mikaven, zaljubljenci v avtomobilsko pločevino bi morda dejali, da še bolj, je bil tudi avto. Narejen na osnovi že tako precej zanimive različice 500L trekking in zato s 4,27 metra tudi 12 centimetrov daljši od običajnega 500L (a z enakim prtljažnikom, ki pogoltne najmanj 412 litrov), je z značilno kombinacijo sive in črne barve z rdečimi dodatki, ki se nadaljuje tudi v notranjosti, prepoznaven že na daleč. Prav tako bo verjetno večino časa na daleč tudi slišen – pa ne zaradi hrupnega motorja, temveč zaradi že omenjenega zvočnega sistema, ki dejansko izpolni obljube o prav posebni izkušnji poslušanja glasbe v avtomobilu. Voznika tako večkrat dobesedno prime, da bi se ustavil in užival v popolnem zvoku priljubljenega glasbenega izvajalca, če boste to dejansko storili, pa pazite le, da tega ne boste predolgo počeli pri ugasnjenem vozilu – kaj lahko se vam namreč zgodi, da se vam sprazni akumulator.

Poleg različice, ki predstavlja vrh ponudbe modela 500L, pri Fiatu temu avtomobilu namenjajo tudi dva nova motorja, po enega bencinskega in dizelskega. Paleti prvih, se pravi bencinskih motorjev, se tako pridružuje 1,4-litrski T-Jet, dizelsko ponudbo pa bo obogatil nov 1,6-litrski multijet II. Oba novinca se lahko pohvalita z enako močjo, ki znaša 120 konjev (88 kilovatov), bencinski pa bo kmalu na voljo tudi kot različica s pogonom na plin. »Za nova motorja lahko mirne vesti trdimo, da je z njima vožnja z avtomobilom fiat 500L zelo zabavna ter hkrati bolj tiha, z nizko porabo in nizkimi izpusti, škodljivimi za okolje. Prepričani smo, da se bo zanju odločilo veliko kupcev,« je med drugim povedal Aldo Marangoni, ki je pri Fiatu odgovoren za razvoj motorjev. In ko že omenjamo motorje, ni odveč dodati, da bo že omenjena različica 500L beats edition naprodaj z obema novincema, poleg tega pa tudi z 0,9-litrskim turbobencinskim dvovaljnikom s 105 KM (77 kW) in 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem z enako močjo.

Osnovna cena fiata 500L beats edition v Italiji bo 22.810 evrov, kdaj natančno in za kakšno ceno bo prišel k nam, pa še ni znano, a zagotovo v prihajajočih mesecih. Z novima motorjema bo opremljena vsa linija 500L, ki je ob tem dobila tudi novo barvo zunanjosti, barvne kombinacije notranjosti in opcijske pakete opreme.

Več fotografij na www.dnevnik.si