Adria Airways tudi uradno uvaja lete v London, Varšavo in Prago

Adria Airways bo za dobro povezanost Slovenije s svetom v poletnem času poskrbela z vsakodnevnimi leti iz Ljubljane na 20 destinacij po Evropi, potem ko jih je bilo pozimi 16.

Poleti bodo skupaj opravili 181 rednih tedenskih letov, od tega 161 na 20 destinacij iz Ljubljane, deset iz Prištine v München in Frankfurt, šest iz Münchna v Lodž in štiri iz Tirane v Frankfurt. Pozimi so skupaj opravili 147 tedenskih letov.

Povezavi med Münchnom v Lodžem (šestkrat tedensko) ter Tirano in Frankfurtom (štirikrat tedensko) sta novost poletnega voznega reda, nekaj pa jih bo tudi na letih iz Ljubljane po Evropi.

Adria Airways s poletnim voznim redom uvaja lete iz Ljubljane v London, Prago, Varšavo, Manchester in Split, ki jih na zimskem voznem redu ni bilo. V Manchester in Split je slovenski prevoznik sicer letel že lani poleti.

V Beograd bo letela Air Serbia

Na poletnem voznem redu ni Beograda, saj je Adria Airways s srbskim prevoznikom Air Serbia pred kratkim sklenila sporazum o letih pod skupno oznako, v skladu s katerim bo lete med Beogradom in Ljubljano dnevno izvajala Air Serbia.

Adria Airways bo lete tržila pod svojo oznako, dejansko pa to pomeni, da je slovenski prevoznik lete v Beograd ukinil. Linija med Ljubljano in Beogradom je bila za Adrio Airways namreč ena najslabših. Air Serbia je začela med Beogradom in Ljubljano leteti v začetku lanskega decembra.

Adria Airways bo v poletni sezoni Ljubljano povezovala tudi s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju, in sicer s čarterskimi leti, ki jih opravlja v sodelovanju s turističnimi agencijami. Med drugim bo letela na številne grške otoke, v Španijo, Turčijo in Egipt. Poleg tega tudi letos poleti čarterske polete na grške otoke načrtujejo iz Trsta.