Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hertha – Freiburg
1
Hertha kljub slabšemu začetku v spomladanskem delu še vedno zaseda zelo solidno sedmo mesto in je še vedno v igri za za mesta, ki prinašajo igranje v Evropi. V zadnjem krogu so Berlinčani v gosteh premagali letos sila slabi Stuttgart, novih treh točk pa se nadejajo tudi danes, ko gostijo Freiburg. Slednjemu grozi izpad iz lige, saj zaseda predzadnje mesto, kar pa za ekipo, ki je letos v bundesligi zmogla tekmeca premagati zgolj štirikrat, ne preseneča.

Nogomet - Španija - 1.liga

Athletic Bilbao - Granada
1
Athleticu gre v prvenstvu zaenkrat odlično. Moštvo iz Bilbaa je trenutno na četrtem mestu tudi zaradi izvrstnih predstav na domačem terenu, kjer je v letošnji sezoni premoč tekmecu priznalo zgolj enkrat. Trinajstouvrščeni Granadi, ki je na zadnjih petih tekmah kar štirikrat ostala brez osvojene točke, zagotovo ne bo lahko, še posebej če vemo, da je njihov napad z 22 doseženimi goli med najmanj učinkovitimi v ligi.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Bayern (M) - Žalgiris
1
Zadnja tekma med moštvoma v začetku januarja se je proti vsem pričakovanjem končala z visoko zmago Bayerna v gosteh (84:66). Bavarci zagotovo sodijo med najprijetnejša presenečenja v tekmovanju, saj so v drugem delu vpisali že tri zmage in so četrti. Precej slabše gre Žalgirisu, ki je do sedaj uspel slavitii le proti zadnjeuvrščenemu Partizanu. Bayern je danes vsekakor v vlogi favorita.

Košarka - ZDA - NBA

New York - Golden State
2
Newyorčani v letošnji sezoni nikakor ne uspejo odkriti zmagovalne formule in izgubljajo kot po tekočem traku. Črna serija se bo bržčas nadaljeval tudi nocoj, ko v goste prihaja močni Golden State. Slednji je na zadnji medsebojni tekmi kratkohlačnike povsem ponižal in jim dovolil le 63 točk, sam pa jih dosegel 92.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija – KAC
2
Ljubljanske hokejiste v ligi EBEL čaka še zadnja tekma v letos porazni sezoni. Možnosti za končnico so že izgubili, kar pa ne velja za KAC, ki tekmo danes mora dobiti. Naloga ne bi smela biti pretežka, saj je Olimpijo že zapustila večina najboljših igralcev.