Ob strelcih Dustinu Brownu, ki je zadetku dodal še podajo, in Dwightu Kingu je bil junak tekme vratar Jonathan Quick s svojim tretjim »shutoutom« sezone in 29. v karieri.

"V soboto sem igral zadnjo tekmo in zato sem imel veliko časa za počitek. Tako sem se še lažje osredotočil na osnovno nalogo, da zaustavim nekaj pomembnih strelov. In uspelo nam je doseči pomembno zmago," je dejal Quick, ki je v ligi nastopil prvič po OI v Sočiju, kjer je reprezentanca ZDA končala na četrtem mestu. Njegov reprezentančni soigralec Brown je zadel v tretji minuti tekme, King pa je postavil končni izid tri minute in pol pred koncem.

"Res smo igrali dobro. Bili smo dovolj ostri, imeli smo vrhunsko energijo in tudi dobro smo drsali. Dobili smo dva gola, kar je običajno v vsakem večeru, toda obenem je bil njihov vratar tako dober, da ga nismo mogli premagati," je dejal kapetan domačih Mark Giordano. Calgary je zadnjo tekmo v domači dvorani izgubil sredi januarja z Winnipeg Jets in imel odtlej pet zaporednih zmag.

Kralji so na šestem mestu na zahodnem delu lige (72 točk) in imajo le točko prednosti pred Minnesoto. Pred premorom zaradi OI so na desetih tekmah le dvakrat zmagali, sedaj pa so po dveh tekmah še neporaženi.

Dvaindvajsetletni Joni Ortio je v svojem prvem nastopu v NHL v vratih Calgaryja ubranil 22 strelov, od tega 11 v zadnji tretjini, ko so gostje domače nadigrali z 11:2 v strelih.