Rusi so lahko na svoje olimpijce še kako ponosni, saj so osvojili 13 zlatih, 11 srebrnih in devet bronastih medalj, s čimer so bili tudi najuspešnejša reprezentanca v Sočiju. Njihov uspeh pa zelo ceni tudi ruska vlada in premier Dimitrij Medvedjev, ki je danes le streljaj od znamenitega Rdečega trga v Moskvi vsem dobitnikom kolajn v roke izročil ključe luksuznih mercedesov.

»Malce sem bil šokiran nad prejetim avtomobilom. Seveda sem vedel, kateri model bom dobil, vendar vseeno nisem povsem verjel,« je sedmi sili prešerno razlagal biatlonec in dobitnik zlate medalje Anton Šipulin, ki je pred tem avto s strani države v dar dobil že pred štirimi leti, ko je v Vancouvru osvojil bron.

Luksuzni štirikolesniki pa niso edina nagrada, ki jo bodo najboljši ruski zimski športniki prejeli s strani države. Dobitnikom zlatega odličja se namreč obeta tudi bogata denarna nagrada v višini 87 tisoč evrov, 55 tisoč evrov bodo dobili športniki s srebrom okoli vratu, 38 tisoč evrov pa dobitniki bronastih medalj.

Za razliko od radodarnih Rusov, pa so precej bolj skromni Švicarji. Njihov smučarski tekač, ki se je iz Sočija vrnil z dvema zlatima odličjema, Dario Cologna, je s strani župana mesta Davos prejel zgolj prašička, ki ga je nadvse domiselno poimenoval... Soči!