Union Olimpija je bila zaradi nepremišljene in obsojanja vredne poteze Predina kaznovana s 25 tisoč evri, poleg tega pa bo morala naslednje tri domače tekme v evropskem pokalu igrati pred praznimi tribunami. Zaradi nespoštljivega odnosa do sodnikov po tekmi je bil s 3 tisoč evri kaznovan tudi trener Ljubljančanov Aleš Pipan.

Brez kazni pa je ni odnesel niti Predin, saj mu je Jordi Bertomeu, predsednik združenja evropskih tekmovanj pod okriljem Uleba, izrekel dosmrtno prepoved obiskovanja tekem evrolige ali evropskega pokala, prav tako pa obstaja možnost, da bo proti njemu civilno tožbo vložil tudi napadeni sodnik.

Na kazen se bodo pritožili

"Finančna kazen, ki nas je doletela, je v okviru pričakovanj. Dejstvo je, da je za tovrstne incidente mogoča kazen med 10 in 100 tisoč evrov. Arbitraža je, kot kaže, upoštevala vse naše argumente. Kar se tiče dela kazni, ki od nas zahteva igranje treh tekem pred prazno dvorano, se bomo nanjo pritožili, za kar so nam tudi dali možnost. Menimo, da ukrep ni ustrezen, saj igranje tekem pred prazno dvorano ni v interesu nikogar – tudi ne same lige. Košarka se igra za publiko in škoda bi bilo, da bi ji incident posameznika to preprečil. Dejstvo je tudi, da bi igranje pred prazno dvorano zelo vplivalo na športno plat prireditve in prikrajšalo ekipo za prednost domačega terena, česar si po športni plati z dobrimi predstavami v evropskem pokalu in s fair-play držo v rezultatsko nepomembni tekmi z Budivelnikom Union Olimpija nikakor ni zaslužila. Spomnimo, da incidenta ni povzročila naša publika, ne klubsko osebje, pač pa posameznik, ki je tudi javno po incidentu prevzel vso odgovornost. Upam, da bomo kazen v tem smislu lahko omilili," je za spletno stran ljubljanskega kluba kazen komentiral direktor kluba Matevž Zupančič.