Prevc je na prvi tekmi po zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je osvojil srebro in bron, vnovič stopil na stopničke. Po desetem mestu v prvi seriji Faluna, ki je svetovni pokal na prenovljeni skakalnici gostil prvič po 12 letih, je po odličnem finalnem skoku napredoval tik pod vrh na drugo mesto.

"Hja, tako veliki preskoki se res ne dogajajo velikokrat v svetovnem pokalu, ampak danes je na srečo meni uspel takšen. V prvi seriji sem naredil napako pri skoku, v drugi pa sem malo drugače pristopil k nastopu in si drugače tudi zamislil vse skupaj. Na koncu se je vse dobro izšlo, tako da sem lahko zadovoljen," je za STA po tekmi povedal močno prehlajeni Prevc, ki pa ga nahod, kot kaže, ne moti prav veliko. Komaj 21-letni skakalec je še poudaril, da je danes nastopil na svoji jubilejni že 100. tekmi v karieri, ki jo je kronal s stopničkami.

Boljši je bil le Freund, ekipni olimpijski prvak iz Sočija, ki je danes prikazal dva odlična skoka; v finalu je s 135 metri dosegel tudi rekord skakalnice in se zasluženo veselil še druge zmage to sezono po Lillehammerju, skupno pa šeste v karieri. "Moji skoki danes so bili skorajda popolni. Obenem je bilo potrebno tudi nekaj sreče z vetrom in danes sem imel tudi to. Zelo sem zadovoljen," je po uspehu dejal Freund.

Do točk so poleg Prevca prišli še trije Slovenci. Najboljši Slovenec po polovici tekme Jernej Damjan (235,3 točke) je v finalu z 8. mesta padel na 11., Tomaž Naglič (229,5) je bil 12., uspešno pa je v finalu nastopil tudi Jurij Tepeš (224), ki je s 23. mesta napredoval na končno 16. mesto.

Brez finala najboljše trideseterice sta ostala Nejc Dežman na 39. in Matjaž Pungertar na 47. mestu, že včeraj pa je v kvalifikacijah obtičal Jaka Hvala.

"Danes smo doživeli še eno takšno tekmo, kot jih je bilo to zimo kar nekaj. Bila je zelo vetrovna, tako da si za dober dosežek potreboval tudi nekaj športne sreče z razmerami. Fantje so napredovali, sploh v finalni seriji so dobro skočili z izjemo Jerneja, ki je malenkost izgubil, ampak na splošno jih lahko le pohvalim. Pero je bil drugi, nazaj je pridobil rumeno majico, tako da sem super zadovoljen," je po tekmi v pogovoru za STA iz Švedske sporočil trener Nejc Frank, ki vodi slovenske reprezentante v Falunu.

Vodilni v skupnem seštevku Poljak Kamil Stoch je končal na četrtem mestu, kar je bilo premalo, da bi pred Prevcem ubranil 13 točk prednosti, tako da je slovenski junak iz Sočija prevzel rumeno majico vodilnega tekmovalca v svetovnem pokalu, pred Poljakom pa ima 17 točk prednosti.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna v finskem Lahtiju, kjer se bo začela finsko-norveška nordijska turneja.