Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Schalke - Real M. (oba data gol?)
1 (=da)

Real je v zadnjem obdobju v izjemni formi in Madridčani so nocoj veliki favoriti za zmago. A treba je vedeti, da je imel Real v Nemčiji vselej ogromno težav in večinoma izgubljal, od 25 evropskih tekem pa je na nemških tleh dobil le eno! Glede na formo v zadnjem obdobju vseeno menim, da bodo gostje v Gelsenkirchnu prišli do vsaj dveh zadetkov, kar jim bo najbrž prineslo zmago in prekinitev črne tradicije, a v dobri formi je tudi Schalke, ki bi znal v primeru podcenjevanja kraljevemu klubu tudi pokvariti načrte. Čeprav je Real na zadnjih 15 tekmah kar 13-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, pa ga nocoj čaka obračun z zelo motiviranim tekmecem, ki bi znal izkoristiti tudi dejstvo, da bodo misli Madridčanom prav gotovo nekoliko uhajale tudi k zelo pomembni nedeljski tekmi, ko se bodo udarili z mestnim tekmecem Atleticom.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Dinamo ZG
0, 2

Dinamo se je po slabšem obdobju v jesenskem delu sezone uspel pobrati in sedaj igra precej bolje, v hrvaškem prvenstvu pa si je že priigral lepo prednost pred Hajdukom in RIjeko ter bo skoraj zagotovo znova postal prvak. Danes bodo modri na Kantridi zadovoljni tudi z remijem, a ne bi se čudil, če bi se v Zagreb s težkega gostovanja vrnili celo z zmago.  

Košarka - Hrvaška - Pokal

Cedevita - Zadar
1

Kvaliteta je močno na strani zagrebškega moštva, ki je velik favorit, da osvoji pokal in na koncu sezone tudi hrvaško prvenstvo, visoko pa bi se Cedevita utegnila uvrstiti tudi v ligi Aba. Zadar ima na drugi strani precej težav znotraj kluba in bila bi prava seznacija, če bi uspel danes izločiti »vitaminarje«.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Innsbruck
0, 2

Olimpija je med olimpijskim premorom ostala brez nekaterih najboljših igralcev in bo preostale tekme v ligi Ebel odigrala s precej pomlajeno zasedbo, kar bo verjetno prineslo same poraze. Njihova nemoč je bila v ponedeljek že vidna v Dornbirnu, kjer so sicer izgubili z dostojnih 1:4, a o stanju na ledu dovolj pove podatek o strelih (16:35). Tokrat sicer gostijo odpisani Innsbruck, ki se prav tako ne more več uvrstiti v končnico, zato bodo mladi zmaji verjetno bolj enakovredni in dosegli kak zadetek več, a ob tako ranljivi obrambi se mi zdi, da bo tudi nemotiviranim tujcem Innsbrucka uspelo zabiti nekaj golov in priti do zmage ali pa vsaj ne izgubiti tekme po rednem delu.

Košarka - ZDA – NBA

Oklahoma City - Cleveland
1

Oklahoma je bila še pred dnevi prva v ligi in prikazovala dominantne predstave, nato pa se je v moštvo vrnil Westbrook in prišla sta dva visoka domača poraza proti Miamiju in Clippersom. Prav gotovo so v zadnjih dneh pri gromih trdo delali, da bi povratnika čim bolje vrnili v moštvo, priložnost za vrnitev na zmagovito pot pa se ponuja že danes, ko gostijo Cleveland, ki je daleč od končnice, zato ne bi smel biti preveč nevaren.