Ture Johanson, ki so mu amputirali roko, je za BBC dejal, da se je fantomska bolečina drastično zmanjšala, ko je videl svojo roko na ekranu. Program, ki mu omogoča premikanje virtualne roke, doma redno uporablja. Pravi, da zdaj pridejo tudi obdobja, ko je povsem brez bolečin, predvsem pa se ponoči več ne zbuja.

Johanson je polovico svoje desne roke izgubil v nesreči. Kar 25 let po amputaciji se je dnevno soočal z bolečino in neprijetnimi občutki v roki, ki so mu jo amputirali. Poskusil je več terapij, med drugim tudi hipnozo, a mu nobena ni pomagala. ''Zdaj bolečino čutim samo še nekaj sekund, potem mine,'' je veselo oznanil Johanson. ''Zdaj čutim samo še mezinec in vrh prstanca. Prej me je obupno bolelo zapestje in malo prst,'' je opisal.

Oblikovalec novega programa Max Ortiz Catalan je prepričan, da je ključ v boljšem počutju v telovadbi mišic in spremljanju premikanja roke z očmi. ''Področja za motoriko v možganih se pri opazovanju virtualne roke aktivirajo in osebo prepričajo, da ukaze tudi izvršuje. Oseba se počuti celo, kot da bi imela amputirano roko ponovno na svojem mestu,'' je pojasnil Catalan.