Bogataj na vprašanja o svojem »navideznem« stalnem prebivališču na Planini nerad odgovarja, kar niti ne čudi, saj vse kaže na to, da kranjski župan dejansko ni Kranjčan. Ko smo pred letom dni dokazali, da dejansko biva v Selu pri Žirovnici, so na občini še isti mesec dopolnili njegovo pogodbo o zasebni uporabi občinskega vozila golf in v posebnem členu opredelili, da se mu v času uporabe službenega vozila v zasebne namene ne priznajo stroški prevoza na delo.

Bogataj ima občinskega golfa v zasebni uporabi že tri leta, na občini pa so zatrdili, da plačila za prevoz na delo v tem času ni prejel. Po podatkih občine je samo lani v zasebne namene s službenim vozilom prevozil slabih 32.000 kilometrov, podobna je tudi številka za leto prej. Če bi se z avtomobilom vozil »domov« na Planino, bi težko prevozil toliko kilometrov, saj ima do pisarne na občini manj kot deset minut hoje, dosti bolj verjetno pa je, da je kilometre nabral na 30-kilometrskih poteh do Sela pri Žirovnici.

Skrivne vožnje z voznikom

Toda Mohorja Bogataja po naših informacijah domov vozi tudi voznik Mestne občine Kranj Mirko Draksler. Gre za nekdanjega podjetnika in bivšega mestnega svetnika, ki nam ni želel zaupati nobenih informacij o tem, kam in kdaj prevaža kranjskega župana. Nobenih informacij o tem ne dajejo niti na občini. »Glede prevozov župana, ki jih je v letu 2013 opravil šofer, posebne evidence ne vodimo in vam podatka ne moremo posredovati,« je odgovorila Ines Zabret, odgovorna za stike z javnostmi na občini. Toda: vsa službena vozila bi morala imeti potne naloge oziroma jasno evidenco prevoženih kilometrov, zato se takšno pojasnilo sliši nenavadno. Neuradno smo izvedeli, da se pusti kranjski župan prepeljati v Kranj na številne protokolarne dogodke, potem pa ga odpeljejo domov v Selo pri Žirovnici. Kako prikazujejo te prevoze župana na njegov začasni naslov, nam ni uspelo izvedeti. Zagotovo pa tako ravnanje z javnim denarjem odpira nova vprašanja. Če župan ne prejema povrnjenih stroškov za prevoz na delo, ker ima službeno vozilo v zasebne namene, od kod potem nenadzorovani in skrivni prevozi v kraj začasnega bivališča?

Pripombe k prostorskemu načrtu Žirovnice

Župan Bogataj do zdaj nekaj neznank iz svojega življenja ni želel pojasniti. Tako med drugim ostaja skrito, kaj je počel štiri leta, ko ni bil župan, prav tako ni nikoli želel odgovoriti na vprašanje, ali je dejansko prebivalec občine Žirovnica in je v Kranju prijavljen le zaradi županske kandidature. Toda povezava z domačo Žirovnico je kar živa. V javni razpravi o občinskem prostorskem načrtu občine Žirovnica najdemo tudi tehtne pripombe občana Kranja (glede na uradni naslov) Mohorja Bogataja. Da pa skrivalnice s prijavo na enem in bivanjem na drugem naslovu v politične namene niso le županova domislica, dokazuje tudi svetnik SD Beno Fekonja. Ta je kar sam javno povedal, da je v Kranju le navidezno prijavljen zaradi kandidature, dejansko pa je prebivalec občine Šenčur.