Stanovanje v Varšavi je napolnjeno z naravno svetlobo, k večji odprtosti in svetlosti pa pripomorejo tudi bele stene, stropi in nekateri kosi notranje opreme. Stanovanje je sestavljeno iz več simbolično razdeljenih območij za različne namene: iz hodnika, kuhinje, dnevnega in delovnega prostora. Oblikovalci so za svoja naročnika zasnovali prilagodljiv prostor, ki omogoča kakovostno bivanje.

moderno_stanovanje_v_varsavi_6.jpg

Dnevni prostor s kuhinjo

Odprt dnevni prostor da stanovalcem občutek svobode, namenjen pa je različnim dejavnostim, od druženja, dela in igre do priprave obrokov v kuhinji, ki je urejena neposredno zraven dnevne sobe, obedovanja, sprejemanja gostov in počitka. Z vidika funkcionalnosti se vsa različna območja neopazno prekrivajo in tvorijo skladno celoto. V prostorih prevladuje zračna bela barva, ki jo je oblikovalska ekipa dopolnila z naravnimi talnimi oblogami iz lesa in lesenim kuhinjskim otokom.

moderno_stanovanje_v_varsavi_7.jpg

Veliki barviti poudarki na stenah, tleh in pohištvu ustvarjajo poseben značaj prostorov in vizualno razdelijo odprt prostor na več predelov, hkrati pa ga povežejo v enovito celoto. V kuhinjo prinašajo svežino in življenje rumene kuhinjske omarice, dnevna soba pa se ponaša z rumeno notranjostjo sicer belih knjižnih polic in drugo dekoracijo, kot so rumena preproga, pisane črtaste tapete na steni, okrasne blazine...

moderno_stanovanje_v_varsavi_13.jpg

Kopalnica in spalnici

Druga območja v stanovanju so prav tako lepo povezana s stilom dnevnega prostora – zelene ploščice v kopalnici lepo okrasijo grafične tapete in modre podrobnosti, medtem ko je glavna spalnica za razliko od drugih delov stanovanja svetla in lahkotna, zahvaljujoč prevladujoči belini, ki spodbuja počitek in sprostitev. Otroška soba je kljub majhnosti razdeljena na več funkcionalnih delovnih predelov, namenjenih različnim dejavnostim, in sicer z barvnimi poudarki in dodatki.

Po elegantnem poljskem stanovanju se lahko sprehodite v naši fotogaleriji.