Med jezerom in gozdom

Hiša Lake Iosco stoji v Bloomingdalu v ameriški zvezni državi New Jersey. Podobno kot druga manjša jezera v severnem New Jerseyju je tudi jezero Iosco obkroženo z redkimi enodružinskimi hišami, ki jih delno obdaja gozd. Hiša na fotografijah je postavljena v bližini betonskega jeza, ki ustvarja obliko jezera, do nje pa se vije ozka pot skozi gozd. Ta pelje do polikarbonatnega nadstreška za avtomobil, ki uokvirja prvi pogled na jezero.

1338255877_lake_iosco_night3_1000x682.jpg

Ob stopnicah, ki vodijo do ene od teras, stoji betonski zid, ''preluknjan'' z odprtinami v obliki valja, skozi katere podnevi prodira dnevna svetloba, ponoči pa svetloba zunanjih svetil. Ta na zidu ustvarja zanimiv vzorec, ki spominja na zvezde na nebu. Zaradi odprte strukture in steklenih površin so notranji prostori čez dan bogato osvetljeni z dnevno svetlobo, ponoči pa jih osvetljujejo različna vgradna svetila na stropu, ki v interjerju ustvarjajo posebno atmosfero.

1338255670_lake_iosco_kitchen2_1000x666.jpg

Ozka, vendar odprta struktura

Mama in sin lahko iz vseh sob občudujeta jezero v neposredni bližini. Zaradi ozke in podolgovate strukture hiše ter delno steklenih sten je okoliška pokrajina iz nekaterih prostorov, na primer kuhinje ali dnevne sobe, vidna s kar treh strani. Z zunanje strani pa lahko skozi okna na eni strani hiše vidimo okna in naravo na drugi strani. Notranji prostori tako delujejo zelo odprto, cela hiša pa daje vtis povezanosti z naravo, ki jo obdaja.

1338255991_lake_iosco_1000x666.jpg

Če bi si radi ogledali še več fotografij hiše ob jezeru Iosco, obiščite našo fotogalerijo.