Po razmisleku sem vam narisala eno od možnih rešitev, kako prenoviti vaše stanovanje. Za izdelavo druge različice bi potrebovala informacijo, katere vmesne stene niso nosilne in bi jih bilo dopustno odstraniti.

Obstoječa situacija je vsekakor nefunkcionalna, saj je dnevna soba prehodna in kuhinja z jedilnico popolnoma v drugem delu stanovanja.
V predlagani rešitvi sem vam v obstoječi kuhinji narisala otroško sobo. V kopalnico lahko umestite vse želene elemente.

Širina obstoječega hodnika vam dopušča umestitev omar širine največ 40 centimetrov. Drugi del hodnika pa razširite delno v sobo. S postavitvijo knauf stene zamaknete tudi vhoda v obe sobi. Hkrati pa je hodnik dovolj širok za umestitev garderobnih omar (60 centimetrov). Otroška soba je v obstoječih gabaritih še uporabna, vendar vam predlagam, če vmesna stena ni nosilna, da le-to premaknete za dober meter v spalnico. S prestavitvijo stene bi bili sobi enakovredni in udobni.

Dnevna soba je v predlagani rešitvi nekoliko manjša, kljub temu pa dovolj funkcionalna. Kuhinjo lahko umestite v kabinet, kjer je že bila. Menim, da je v tem prostoru bolj funkcionalno povezana z jedilnico in dnevno sobo.

V narisani idejni rešitvi so v večini upoštevane vaše želje. Veliko uspeha ob prenovi!
 

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.