Seveda pri tem težimo k zdravemu načinu življenja. Torej se športno udejstvujmo brez poškodb in uživajmo. Kdo bi se obremenjeval še s tem, na kakšni podlagi bomo izvajali rekreativno ali kakšno drugo vadbo. To je vendar samoumevno. Tenis igramo na teniškem igrišču, ker so tam tla, pripravljena za tenis, prav tako igramo odbojko, tečemo, aerobne vaje itd. − vse na za to pripravljenih podlagah. Kaj pa so pravzaprav športne podlage? To so podlage, ki zaradi svojih karakteristik preprečujejo poškodbe zaradi zdrsa, udarca…

Športne podlage so vedno večplastne ali heterogene. Heterogeni PVC-sistem športnih tal je sestavljen iz zgornje plasti, ki je protizdrsna, in spodnje plasti − posebne pene, sestavljene navzkrižno, ki omogoča dobro stabilnost in absorpcijo šoka pri igri odbojke, nogometa, košarke, namiznega tenisa, tenisa, skvoša, badmintona… Široka paleta možnosti pri dejavnostih v vrtcih, šolah, zdravstvenih ustanovah in večnamenskih dvoranah. Takšni športni podi se po navadi zelo hitro namestijo (v dveh, treh dneh), zaradi česar so odlična izbira za hitro obnovo tal na trdi in ravni površini. Zahtevajo manj vzdrževanja in popravil kot večina drugih površin v zaprtih prostorih (avle).

Najnovejši dodatek k tej liniji talnih oblog je poliuretanski zgornji plašč, ki daje trajen lesk in ima večjo vzdržljivost. Izbirate lahko celo med imitacijami parketnega videza. Obloga ima že industrijsko nanesen premaz, ki zagotavlja manjšo obrabo, dodatno protizdrsnost in preprečuje bledenje barv.

Tehnična vsebina tal zagotavlja dobro uporabo pri trenju, udarcu (absorpcija udarca), črtah ali Vvertikalnih poškodbah tal in pa seveda pri razumevanju estetike.