V osmih sejemskih dneh se bo odvilo približno sto strokovnih prireditev, posvetov, srečanj, okroglih miz in predavanj. Za poslovno in še posebej za splošno javnost bodo zanimiva številna brezplačna finančna, okoljska in energetska svetovanja, ki jih napovedujejo razstavljavci. Ponudbo izdelkov in storitev za učinkovito rabo in nove vire energije letos dopolnjujejo še trije brezplačni svetovalni dnevi Svetovalnice Energija doma, ki jo Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s spletno skupnostjo Energija doma (www.energijadoma.si).

Letos se bodo na sejmu, ki bo potekal na 65.000 kvadratnih metrov razstavnih površin oziroma v osemnajstih sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah, prvič skupinsko predstavila podjetja iz Indonezije. Izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar je povedala, da bo največ razstavljalcev na letošnjem Mosu sicer iz Italije in Nemčije. Obetajo  se tudi obiski gospodarskih delegacij nekaterih arabskih držav, s katerimi je Slovenija šele letos podpisala sporazume o gospodarskem sodelovanj. Za sejem je bil tudi letos velik mednarodni interes, podjetja pa se za sodelovanje odločajo zaradi lastne promocije, promocije novih izdelkov oziroma storitev in iskanja novih kupcev.

Predstavnik Obrtne zbornice Slovenije Andrej Poglajen pa je poudaril, da bo zbornica tudi letos izvedla veliko mednarodnih in izobraževalnih dogodkov, ob tem pa pripravljajo tudi posvetovalne delavnice z brezplačnimi posvetovalnimi termini. Poglajen je še posebej izpostavil pripravo multilateralnega srečanja desetih držav s številno udeležbo tujih in domačih podjetij.