Preden se lotite večjih projektov, počistite hišo in pospravite vso navlako, ki se je v hiši nakopičila poleti. Čas je, da počistite tudi vrt in ga začnete pripravljati na zimo.

Gospodinjska dela vam bodo šla hitreje od rok, če bo omarica za čistila in metle skrbno urejena. Namenite ji nekaj pozornosti in jo pospravite.

Različni prazniki bodo kmalu pred vrati. Sestavite seznam potrebščin, ki jih potrebujete za jesensko in zimsko proslavljanje ter začnite počasi nakupovati. Tako se boste v trgovinah izognili gneči ljudi, ki kupujejo tik pred zdajci. Pospravite tudi omaro z zimskimi oblačili in jih preglejte ter pripravite na hladnejše dneve.

Če želite uživati ob fotografijah, ki jih boste šele posneli, uredite tiste, ki so nastale med poletnimi počitnicami. Investirajte tudi v nakup novih lončnic. Prihajajo hladnejši dnevi in možnosti za prezračevanje stanovanja bo vedno manj. Prav rastline zagotavljajo kvaliteten zrak v stanovanju med kurilno sezono.

Prav tako je že čas, da se znebite stvari, ki vas v stanovanju najbolj motijo, ali jih popravite. Je to morda plastični smetnjak, ki vedno znova pade s kuhinjske omarice, ali morda neurejene police s čevlji. Prizadevajte si za red v stanovanju.

Čeprav se je čas zabav za nekaj časa končal, se lahko razvedrite tudi drugače. Kupite si na primer novo kuharsko knjigo in začnite preizkušati recepte. Boste videli, prijatelji se bodo kar sami vabili k vam.

Odločite se za prenovo enega izmed prostorov v stanovanju in načrtujte podrobnosti. Pobrskajte za knjigami, revijami in spletnimi stranmi ter se iz faze sanjarjenja in idej postavite v realnost. Skuhajte si kavo ali čaj in si začnite zapisovati zamisli. Boste videli, proces bo kmalu napredoval.