Vaša otroška soba je dovolj velika za umestitev želene opreme in vam ostane še dovolj prostora za igranje. Predlagam vam, da postelje umestite takoj ob vhodu v sobo, saj vam tako ostane dovolj prostora za igrače in seveda igranje z njimi.

V levem delu prostora umestite postelji, ki sta v dveh nivojih. Predlagam, da je postelja ob vratih nižja, da ni takoj ob vstopu v prostor visoka vertikalna ovira. Drugo ležišče pa je na višini približno 160 cm od tal. Pod to dvignjeno ležišče lahko umestite garderobno omaro ali police in predalnik. V nadaljevanju dvignjenega ležišča umestite omare, ki naj ne bodo višje od ležišča. V tem nizu umestite tudi pisalno mizo, ki pa naj bo manjših dimenzij, kot so standardne pisalne mize.

V desni del sobe lahko umestite otroško posteljico in previjalno mizo za prihajajočega dojenčka.

Predlagam vam, da za deklici kupite serijsko izdelano pohištvo, saj je izbira opreme za otroške sobe zelo pestra. Pohištvo naj bo živih barv, v enega od odtenkov pohištva lahko prebarvate tudi posteljico. Morda dodate samo še baldahin nad posteljico in z malo domišljije bo ustvarjen prav prijeten ambient. Stena v nadaljevanju previjalne mize je lahko namenjena risanju. Nad previjalno mizo vam predlagam, da privijačite dve polici za pleničke in oblačilca za dojenčka.

Pa veliko veselja z opremljanjem sobe za vaše otročke.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.