Razumem vašo situacijo in prav je, da razmišljate o otroški sobi kot prostoru, ki se prilagaja starosti otrok. Žal niste napisali, s katere strani se odpira vgradna omara, predvidevam, da s strani sobe, v nasprotnem primeru bi se vsekakor dalo pohištvo urediti mnogo bolj funkcionalno. Če se vgradna omara odpira iz hodnika, svetujem, da postelji obrnete zrcalno in se pisalni mizi prestavita pod steno z oknom.

Soba 1: Predlagam, da se čim več pohištvenih elementov izdela tako, da bodo po funkciji, videzu in umestitvi lahko uporabni tudi kasneje. Moj predlog za rešitev postelj je L-pozicija, s tem da je postelja starejšega otroka dvignjena, druga pa na tleh. Dokler boste imeli dojenčka v manjši posteljici, lahko le-to pristavite zraven kot nakazano v načrtu, prostor pod dvignjeno posteljo v isti širini začasno pokrijete z leseno polico, v nadaljevanju pa umestite manjši dvosed. Tako boste lahko prostor pod posteljo zelo pametno izkoristili tudi čez dan za hranjenje vašega dojenčka.

Stopnice, ki vodijo do dvignjene postelje, so pravzaprav izvlečni predali za igrače. Na drugi steni sem umestila manjšo mizico s policami in zraven še gugalni stol, ki ga seveda lahko poljubno premikate po prostoru.

Soba 2: Ko bosta otroka nekoliko zrasla, boste otroško posteljico preprosto nadomestili z mladinsko (90 x 200). Dvosed na drugi strani lahko ostane ali pa na tem mestu prostor izkoristite za dodatno vgradno omaro. Obstoječi pisalni mizi se pridruži še ena v isti liniji. 
 

Darja Hughes, univ. dipl. design. inter.