Pri vajini kuhinji se pojavlja več problemov, na katere arhitekti, ko postavljajo hišo, pogosto ne pomislijo. Vrata so tu zelo problematična, ker so točno na sredini in gledajo na okno. S stališča feng šuja tu izgubimo največ energije. Zato je taka postavitev odprtin pravi izziv za smiselno oblikovanje prostora.
Vrata smo zamenjali z nihajnimi zato, da ne treščimo vsakokrat nekoga, ki kuha za kuhinjskim pultom. Kuhinja je postavljena vzdolž prostora. Tako je prostor dobro izkoriščen, pa še prestavljati vam ni treba vodovodnih inštalacij. Elementi so razporejeni smiselno, kot je običajen postopek priprave hrane. Sestavine vzamete iz hladilnika, jih operete, razrežete in nato skuhate. Nato hrano postavite na servirni pult mize.

Tu se diagonalno prostor optično razdeli z drugačnim tlakom kuhinjskega in jedilnega dela. Miza je postavljena pod kotom zato, da malo razbijemo monotonost ortogonalnosti. V prostoru prevladujejo bela, rdeča in v nekaterih dodatkih zelena barva. Vsake mora biti ravno dovolj, da s svojo pristnostjo ne uniči barvitosti in živahnosti druge.

Dizajn Grup