Leseni podi so v množici različnih materialov, ki so na voljo za prekrivanje zunanjih površin, dobra rešitev. Lahko jih položimo samostojno ali v kombinaciji z drugimi materiali, kot so na primer kamen, keramične ploščice, opeka in podobno. Njihov videz daje prijeten in topel videz, ki je primeren tako za zasebne kot za javne prostore.

Material je izdelan iz mešanice recikliranega lesa in polimerov. Tako dobimo ekološko trpežen in za vzdrževanje enostaven material, ki je zaradi omenjenih lastnosti boljši od običajnega lesa in keramičnih ploščic. Zaradi izjemne vzdržljivosti, odpornosti na vremenske vplive, plesni in glivice ter gnilobo so tovrstni talni podi priporočljivi za marine, vrtove, terase, balkone in okolico bazenov. Lahko ga recikliramo, saj ne vsebuje toksičnih snovi, zato je primeren tudi za ekološko osveščene posameznike.

Čeprav gre za sestavljene lesene pode, so ti na videz enako lepi kot les. Prav to je bila vodilna ideja: prenesti najboljši lastnosti lesa, torej videz in topel občutek ob dotiku, ter ju izboljšati z večjo vzdržljivostjo, enostavnejšim vzdrževanjem ter manjšo občutljivostjo na vlago, gnilobo in zajedavce.

Najbolje je, da vam pod postavi strokovnjak ali pa sledite navodilom proizvajalca, saj je postavitev specifična. Material vzdržujemo z mešanico detergenta in vode, enkrat letno pa je priporočljivo očistiti tudi spoje. Če se pojavijo praske, lahko pod zdrgnemo s krtačo, mastne madeže pa bodo odstranili kar sončni žarki.