Pred začetkom čiščenja omare se odločite, kdo bo dobil obleke, ki jih ne nosite. Zavedanje, da boste oblačila podarili eni izmed človekoljubnih ustanov, je lahko cilj, zaradi katerega se boste počutili bolje.

Vprašajte se: »Ga imam rada? Mi je všeč? Je to slog, ki ga želim nositi?« Če boste pritrdilno odgovorili na vsa tri vprašanja, potem morate kos obdržati.

Oblačila v omari je najbolje razporediti na posamezne sklope glede na funkcijo oblačil. Zasnovani naj bodo po vašem edinstvenem razmišljanju o oblačilih. Torej, ali najprej pomislite na priložnost, kjer boste oblačilo lahko nosili – delovna oblačila, oblačila za vikend, večerna oblačila; ali na model oblačila – krilo, srajca, majica; ali morda na letni čas? Odločite se za enega izmed ključev in ga uredite po barvah. To bo ustvarilo estetsko ugodje, oblačila pa boste tudi lažje usklajevali med seboj. Investirajte v kvalitetne lesene obešalnike in močne nosilce le-teh.

Ko ste pospravili že tri četrtine omare, vas lahko zajame malodušje. Spomnite se, da ste, to kar ste, zaradi sebe in ne zaradi oblačil, ki jih imate. Ne bodite panični in se pomirite, vsakemu izmed nas se to dogaja.