Za kolaž z metulji iz starega papirja potrebujemo staro knjigo, nož olfa, peno, bucike, okvir za sliko, šestilo in lepilo.

Narišite dva metulja, večjega in manjšega. Izrežite ju z nožem olfa. Iz stare knjige iztrgajte nekaj strani in jih položite eno na drugo. Nato na njih položite model metulja in previdno izrežite z nožem. Ponovite še z drugim metuljem. Potrebujete približno 12 do 14 metuljev obeh velikosti. Prepognite jih po sredini, da ustvarite vtis dveh kril.

Od 3 do 4 milimetre visoko peno prilepite na podlogo okvirja. S šestilom nanjo previdno narišite krog, ki bo služil za orientacijo. Vsakega izmed metuljev pritrdite s kratko buciko v krog. Pazite, da buciko namestite v sredino metulja, tako da so krila prosta. Peno prilepite z dvostranskim lepilom v okvir slike. Metulji se naj med seboj prekrivajo in dajejo vtis, kot da letijo. Stvaritev pokrijte s stekleno ploščo.

Za umetnino nostalgične vrste bomo potrebovali okvir za sliko, čopič, črno barvo, črno peno, črn papir, belo tempero, lepilo, žebljička, vrvico in kladivo.

Izberite nekaj najljubših predmetov. Lahko so stare igrače ali pa morda školjke, nabrane na počitnicah. Okvir prebarvajte v črno; mi smo uporabili črno akrilno barvo. Izmerite, koliko črne pene potrebujete za okvir in jo odrežite. Razporedite objekte na peno in jih pritrdite z lepilom, bucikami ali dvostranskim selotejpom. Na koncu napišite z belo tempero naslov umetnine. Na zadnjo stran okvirja zabijte žebljička in namestite vrvico. Peno previdno prilepite v okvir in namestite steklen pokrov.

Izdelate lahko tudi galerijo slik z risbami vašega otroka. Kupite nekaj okvirjev in risbe uokvirite ter razporedite po steni.

Za leseno mojstrovino bomo potrebovali nekaj kosov enako dolgega lesa manjših dimenzij - dobimo ga pri mizarju, tršo tanko ploščo, smirkov papir, barve in čopič ter lepilo za les.

Poiščite prodajalca lesa ali mizarja in ga prosite, naj vam nareže les na enako velike kose manjših dimenzij. Potem ga rahlo obrusite in prebarvajte z akrilno barvo. Vendar naj na vsakem kosu lesa ostane nekaj naravne barve, kar je mišljeno kot kontrast izbrani barvi. Mi smo izbrali nežno moder odtenek z dodatkom črne barve. Ko je barva suha, kose lesa razporedite na ploščo in jo po potrebi obrežite. Kose nalepite z lepilom na les in počakajte, da se suši najmanj šest ur . Poigrajte se z oblikami in ustvarite niz vertikalnih in horizontalnih linij.

Za nostalgičen umetniški kos potrebujemo star kos tkanine, na primer čipkast ovratnik, vezen prtiček in podobno, črn papir, dvostransko lepilo, bucike in okvir za sliko.

Poiščite lep starinski kos tkanine in ga položite na papir. Odrežite papir na primerno velikost in z lepilom ali bucikami pritrdite tkanino. Previdno umestite papir v okvir in prekrijte s steklom.

Fotogalerijo si oglejte tukaj