Ko smo kupili elektronskih komponent, je dobro vedeti, kako jih vzdrževati. Najboljše nasvete na tem področju vam lahko ponudi izkušen prodajalec, zato ga povprašajte za nasvet.

Predvajalniki za filmske in avdio užitke

DVD-predvajalniki so na prodaj že nekaj časa, kljub temu pa gre za relativno nov izdelek, ki je na novo definiral užitek ob gledanju filmov. V zadnjem času so precej napredovali. Za razliko od VCR-predvajalnikov, ki so podatke zapisovali na magnetni trak, ali še prej projektorjev, ki so snemali na filmski trak, DVD-predvajalniki zapišejo podatke na disk. Slednji so hitro nadomestili VHS-kasete. saj ponujajo precej višjo kvaliteto od magnetnega traku. Digitalni zapis je tudi lažji za arhiviranje, zato DVD postaja vodilni nosilec na področju videa.

DVR je digitalni videosnemalnik, ki omogoča zapis velike količine podatkov v digitalni obliki s televizorja. Ne potrebujemo diskov ali kaset, količina zapisa je odvisna le od kapacitete DVR-ja. Na model s kapaciteto 200 gigabajtov lahko shranimo za okrog 200 ur videoposnetkov v visoki kvaliteti.

Prenosni DVD-predvajalniki so odlični za potovanja, saj lahko svojo zbirko filmov nosimo vedno s seboj. Nekatere modele lahko instaliramo tudi v avtomobile.

DVD-snemalnik je poseben DVD-predvajalnik, ki lahko shrani oddaje in filme, ki so jih gledamo po televizorju. Uporabljate ga lahko za snemanje filmov ali za presnemavanje VHS kaset na DVD kot stari VCR-snemalnik.

Sodobni gramofoni so bolj kakovostni kot kdajkoli prej. Večina izmed njih je relativno poceni, kar pomeni, da lahko z njim znova obudite zaprašeno kolekcijo vinilnih plošč.

Odlična izkušnja zvoka in slike

Domači kinosistemi so se v zadnjih nekaj letih močno pocenili. Njihova prednost je v odličnem doživetju avdio- in videoizkušnje, obožujejo pa jih predvsem ljubitelji filmov. Potrebujete pet zvočnikov, dober ojačevalec in televizor večjih dimenzij. Glede na nepregledno množico ponudb svetujemo, da se posvetujete z izkušenim prodajalcem in izberete najprimernejše ozvočenje in videokomponente za vas.

VCR predvajalnik je bolj znan kot videorekorder. Avdio- in videopodatke zapisuje na magnetni trak. Čeprav so DVD-predvajalniki skoraj povsem izrinili te naprave, je VCR še vedno povsem učinkovit način za snemanje filmov.

Satelitski sistemi so na tržišču že nekaj desetletij, vendar šele v zadnjem času vse bolj izpodrivajo kabelske televizijske sisteme. Njihova prednost je v več sto kanalih, ki jih sprejemajo iz satelita.
Kratica HDTV pomeni televizijo z višjo ločljivostjo slike. Prav televizija visoke ločljivosti HDTV skupaj s širokozaslonskim formatom 16:9 prinaša najbolj opazno razliko v primerjavi z analognim televizijskim oddajanjem, ki ga poznamo že desetletja.
Središče vsakega glasbenega sistema
Visokokakovostni stereo ojačevalniki in sprejemniki klasične oblike predstavljajo središče vsakega dobrega glasbenega sistema ali domačega kina. Zagotavljajo uravnotežen prostorski zvok najvišje kakovosti in resnično doživetje kina v domači dnevni sobi.

DVD/VCR Combo združuje DVD-snemalnik in videorekorder v eni napravi. Enota ima številne priključne terminale, prek katerih lahko z napravo povežemo številne druge avdio- in videonaprave ter gledamo filme in poslušamo glasbo.